Ген. Атанасов: Службите може би покровителстват каналджии

26 Септември 2015 | 17:04
0 коментара
Общество
Ген. Атанасов: Службите може би покровителстват каналджии

Подозирам, че има покровителстване на каналджии на средно ниво в службите. Това заяви председателят на вътрешната комисия в Народното събрание генерал Атанас Атанасов в предаването „Събуди се“ по Нова ТВ, коментирайки пропускането на незаконни мигранти на територията на страната.

„След като службите нямат разработки, какво значи това? Имам много притеснителна информация. Питам какво прави изобщо професионалното ръководство на МВР? Казвам го сериозно. Питам къде са службите. На този етап ми се струва, че те са неефективни. Ще ги накарам да дойдат и да обяснят“, закани се ген. Атанасов.

Той припомни, че камионът с бежанци, който бе открит вчера в Перник, не е единственият подобен случай: „Миналата седмица пак в хладилен камион за малко да бъдат задушени хора – заловени са на „Капитан Андреево”. Митничарите са направили откритието, а граничарите – ни лук яли, ни лук мирисали“, възмути се Атанасов.

Генералът посочи, че каналджиите на контрабандни стоки много бързо са се превърнали в трафиканти на хора и „използват същите стари чадъри в службите, за да осъществяват тази дейност“.

Същевременно той заяви, че няма опасност 10 млн. бежанци да тръгнат към България. „Битката на българските институции е да ни чуят в Европа, че у нас наистина има риск да се получи гореща точка на пробив. За да посрещнем този риск, ни трябват финансови средства“, изтъкна Атанасов.

Той допусна, че ако е необходимо, в страната ще бъдат изградени разпределителни центрове.

Източник: NovaNews.bg   

Добавете Вашия коментар

TOP