Ген. Атанасов: Борисов се страхува от компромат

16 Февруари 2015 | 09:54
0 коментара
Политика

Възможно ли е да се пропука властта - този въпрос възникна заради спор между Бойко Борисов и Реформаторския блок по отношение на това трябва ли шефът на ДАНС и главният секретар на МВР да бъдат сменени.

Президентът

Росен Плевнелиев се намеси в тази дискусия, като изрази мнение, че е крайно време в ДАНС да се случат промени.

"Разбирам страховете на Бойко Борисов. Той публично заявява страх от това, че след такива промени опозицията може да скалъпи някой компромат, което да разклати властта.

Свързвам това негово притеснение с излязлата вече публична информация, че са източени информационните системи", коментира в предаването "Здравей, България" по Нова ТВ ген. Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Нали си давате сметка

кой контролираше на практика управлението на Орешарски.

Това беше марионетно правителство на поставени лица. Зад кулисите беше именно тази сарайско-библиотекарската групировка, която има своите корени в "Мултигруп". Нейните представители в парламента са ДПС", отсече Атанасов.

"Един от политическите приоми на Бойко Борисов за управление е по-добре лош мир, отколкото добра война.

Той има такъв тип тактика да превзема крепостта с хитрост.

Смятам, че сегашното му поведение не е толкова въпрос на страх, колкото тактика. Това обаче е в изгода на Реформаторския блок, защото колкото повече се задълбочават съмненията за колаборация между ГЕРБ и ДПС, толкова повече растат техните шансове", смята ген. Атанасов.

"Управляващата коалиция като цяло има интерес да е стабилна, а не отделните парчета от нея да губят или да печелят", поясни той.

Добавете Вашия коментар

TOP