ГДБОП разби ОПГ за производство и търговия на тютюн! Босът Евгени Хавальов под домашен арест подготвя бягство в Гърция

29 Юни 2018 | 13:25
6 коментара
Криминално

ГДБОП разби организирана престъпна група за производство и търговия на "зеленото злато" тютюн. Групата е работила близо 7 години на територията на ОД на МВР-Благоевград и ощетявала държавата с близо 400 000 лв акциз на месец.

Това е най-голямата група за търговия с тютюн на територията на цялата страна с ръководител 40 - годишният Евгени Хавальов. Всички участници в групата са от хаджидимовското село Абланица.

Изненадващо вчера Специализарания наказателен съд освободи от ареста боса на групата с мярка домашен арест, а на другите 10 обвинени е наложена парична гаранция. Специализираната прокуратурата протестира мярката пред Апелативен наказателен съд.

В неврокопско цари паника. Коментира се, че десетки свидетели са притеснени, защото босът Евгени Хавальов е въоръжен и опасен със силно лоби в полицията и подготвял бягство в Гърция.

При акцията Антимафиотите откриха производствени помещения край София и Абланица, машини за рязане на тютюн, машини за пакетиране, броячна машина за пари, компютри, телефонни апарати и сим карти, квартира в Благоевград, автомобили, с които е правена логистиката, голямо количество тютюн, пликове на спедиторска фирма за транспортиране на пратките.

Групата е действала близо 7 години на територията на ОД на МВР-Благоевград и ощетявала държавата с близо 400 000 лв акциз на месец.

Над 150 пратки на ден са изпращани на различни адреси в цялата страна по спедиторска фирма, като цената на 1 кг. тютюн е между 30-40 лева от сорта Верджиния и Марлборо.

Как действала групата: 

Ръководителя на групата Евгени Хавальов осигурявал финансов ресурс и тютюн от цехове в Пловдив и Пазарджик. Парадирал, че имал контакти със служители на МВР, ДАНС, както и полицейски чедър от РУП-Гоце Делчев, един пансиониран началник от полицейската система, двама действащи полицаи от 01 РУП-Благоевград и служители на ОДМВР-Област София. 

Най-основният служител във фирмата е съпругата на Хавальов - Сузана, която по всяко време на денонощието е получвала поръчки и изпращала по мейла завката на компютара до цеха в село Кътина, столичния район „Нови Искър“.

Всеки ден от Благоевград са пътували най-приближените хора на Хавальов. В областния център наели квартира в кооперация и гараж, където криели автомобила, с който пътували до с. Кътина, столичния район „Нови Искър“ и с Равно поле, Община Елин Пелин.

От елинпелинското село Равно поле взимали предварително приготвен нарязан тютюн, където го транспортирали до пакетажният цех в с. Кътина. Там се опаковал тютюна в кашони и пликове на спедиторска фирма и се изпращали по адреси подадени от мейла на съпругата на Хавальов. Парите се връщали с наложен платеж по спедиторската фирма, където можеби има замесен служител, който изпращал парите до ръководителя по автобусите пътуващи по трасето София - Благоевград - Банско - Гоце Делчев. 

Припомняме, че преди няколко дни в Гоце Делчев имаше жестоко убийство, където ексфутболистът Марио Метушев закла приятеля си "Дзъмбо" заради тютюнева афера. Бяха запалени автомобил и трактор на служители на МВР в община Хаджидимово. Под сурдинка се коментира, че има финансов скандал между ченгетата и боса. 

Акцията на ГДБОП разтресе ОД на МВР-Благоевград. Убийство, арести, палежи в неврокопско са достатъчни да има уволнени полицаи! Кога?

 

Добавени коментари

интересно публикува:
30 Юни 2018 | 10:07
Герб 9 години са на власт а момчето 7 години работи интересно кой го е допуснал до сега да работи и ако е верно това че се ощетява хазната на държавата с половин милион на месец е страшно тука става за голяма мафиотска структура но както се казва без ченгета нема как да стане сигурно е спрял да дава на правилния човек
СИМО КОРУПЦИЯТА публикува:
29 Юни 2018 | 21:07
СИМО СИМЕОНОВ БОС В МВР ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА БОСА НА БОП БЛАГОЕВГРАД КОРУПЦИЯ РЕКЕТ НАРКОТИЦИ ЗАПЛАШВА СВИДЕТЕЛИ ОЧАКВЙТЕ МНОГО ЕКСКЛОЗИВНИ КАДРИ НА КРИМИ БОСА НА БОПА СИМЕОН СИМЕОНОВ СНИМКИ
ОПААААААААА публикува:
29 Юни 2018 | 14:30
Бриката е стар агент на службите но този път му се разказа играта
Брика публикува:
29 Юни 2018 | 14:15
Защо 4 дни медиите мълчат? Поздравления за медията!!!
най после публикува:
29 Юни 2018 | 14:10
еееееее наййййй после а полицаите се знаят началника на руп годе делчев знае всичко той го познава много добре
Светльо публикува:
29 Юни 2018 | 13:58
Крайно време беше.

Добавете Вашия коментар

TOP