Газ се възпламени в жилище в Благоевград, пострада 58 - годишна жена

16 Май 2018 | 20:45
0 коментара
Общество

58-годишна жена е обгоряла след експлозия на газ в жилище в Благоевград, няма опасност за живота й. Експлозията е станала към 19 ч. тази вечер в жилище на 2-я етаж на ул. "В. Априлов".

От взривната вълна са избити прозорците от двете страни на жилищната кооперация. Улицата пред нея бе засипана със стъкла, счупено е едно стъкло на паркиран лек автомобил, пердето от взривилият се дом бе излетяло и се закачило на отсрещната къща.

Пострадалата е извадена от жилището от д-р Костадинов, според когото тя е контактна, била опърлена по лицето от възпламенилата се изтекла от бутилката и събрала се в жилището газ.

На място пристигна и пожарна, но нямаше нужда от гасене, а само експлозия. Според съседи, жената се оплаквала, че има проблеми с газовата бутилка. „Така разтресе, помислихме, че има земетресение”, разказаха съседи на пострадалата. Вероятно поради изтичане на газ от бутилката поради техническа неизправност тя е изпълнила помещението и е експлодирала.

Това може да стане и при запалване на лампа в помещението. Нанесени са големи щети в жилището, полицията извършва оглед.

Пострадалата жена, след като е транспортирана с линейка до Спешно-приемно отделение на МБАЛ, е приета в отделението по хирургия. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP