Гастарбайтер осъди ОД МВР в Благоевград, обиден от заяждане на полицаи

29 Декември 2019 | 14:28
8 коментара
Криминално

Гастарбайтер осъди ОД МВР в Благоевград да му плати 400 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди заради издадено Наказателно постановление, което по-късно е отменено от Районния съд.

Историята се развива в началото на 2019 година. В. Ц. се прибрал за празниците у дома от Англия, където работел от години. Пристигнал си в родината с колата и през един януарски ден решил да отиде да види приятелката си. Той спрял автомобила си пред дома на момичето, на определеното за това място. В момента, в който спрял, чул подсвиркване от разстояние от около десет метра. Обръщайки се, видял полицаи, които му поискали документи за проверка. Казал им, че са в колата, върнал се към нея, и тогава започнало заяждане, според свидетелските показания.

Униформените служители му свалили номерата на колата, а по-късно на мъжа е издадено наказателно постановление и му е наложена глоба от 2000 лева. Освен това му била отнета шофьорската книжка за две години за извършено от него административно нарушение по член 174, алинея 3 от Закона за движение по пътищата.

По-късно обаче Наказателното постановление е отменено от съда, а пострадалият мъж внесъл искова молба срещу полицейската дирекция в Благоевград. Той не успял да се прибере с колата в Англия, поради което трябвало да лети със самолет. Взел кола под наем, а всичко това било разходи. През месец май ищецът отново си дошъл, взел пак кола под наем,  стигнал до успокоителни, защото това го напрягало.

От показанията на неговия брат в съдебна зала станало ясно, че В. пребивавал в Англия и си идвал в страната само за празниците. Когато дошъл в Благоевград отишъл на гости при приятелката си, спрял с колата и излизайки от нея и движейки се вече пеша, бил настигнат от полицаи, които му поискали документи за проверка. Той се е върнал към колата за да им ги даде и започнало заяждане от страна на полицаите.

Административен съд – Благоевград прие претърпените болки и страдания на гастарбайтера, причинени от отмененото Наказателно постановление и уваи претендирания иск за неимуществени вреди. Съдът реши, че полицията трябва да плати на ищеца обезщетение от 400 лева.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд в 14-дневен срок./Илинден прес/

Добавени коментари

gebur публикува:
01 Януари 2020 | 21:26
ЮЗУ Благодарение на такива като този мияч на английски чинии,крепят окаоната българска икономика ,и благодарение на такива хора( измислени герой от чужбина) според овчият ти мозък ,ти съществуваш.
Плешивия публикува:
30 Декември 2019 | 10:43
Такива са ушковците в бг,повечето са селянчета от селата ха ха ха комплексарчета.как некой ще им се прави на ербап та нали они са власта,нищо че са последната дупка на кавало ха ха ха
Roko публикува:
30 Декември 2019 | 05:22
Ebati i sada 400 lv
До Юзу публикува:
30 Декември 2019 | 02:29
Ти пък чия подлога си в България за да определяш кой какво работи в чужбина? Представи се колко си постигнал и какво си направил през жалкото си съществуване!
Точно на място публикува:
29 Декември 2019 | 22:57
С сигорност си измил повече чинии и задници от които и да е друг в чужбина. Стара народна мъдрост че полицаи и военн за нищо не става.
Точно на място публикува:
29 Декември 2019 | 22:55
С сигорност си измил повече чинии и задници от които и да е друк в чужбина. Стара народна мъдрост че полицаи и военни за нищо не стават
А бе май публикува:
29 Декември 2019 | 22:08
Абе май полицайте са си правиш ли правата ,сега трябва всички разходи да са тяхна сметка ,а не ние да плащаме
ЮЗУ публикува:
29 Декември 2019 | 17:01
Тоя мияч на английски чинии много лесно се напряга. А като мие задниците на индийците и пакистанците напряга ли се? Поредния измислен герой от чужбина!

Добавете Вашия коментар

TOP