Гарет Бейл или Зидан - кой вкара най-красивия гол на финал на Шампионска лига? (ВИДЕО)

27 Май 2018 | 12:58
0 коментара
Спорт

Уелското крило на Реал (Мадрид) - Гарет Бейл, бе в основата на успеха на испанския клуб на финала на Шампионската лига срещу Ливърпул. "Кралския" клуб надделя с 3:1, а Бейл влезе като резерва и отбеляза два гола.

Уелсецът влезе като резерва в 61-ата минута на мястото на Иско, а само три по-късно вкара феноменално попадение със задна ножица. Изпълнението му веднага бе определено като най-великото в историята на финалите на Шампионската лига. 

На пейката на Реал пък бе Зинедин Зидан, който изведе "кралете" до трети пореден триумф в турнира. Френската легенда не можеше да повярва какво е направил Бейл, но също може да се похвали с брилянтно изпълнение по време на финал в Шампионска лига.

През 2002 година Реал се изправя срещу Байер Леверкузен в битка за трофея. В 45-ата минута Роберто Карлос пуска топката по въздуха към Зидан, който с воле от въздуха не оставя никакви шансове за стража на германския тим. До снощи този гол бе определян за най-добрия във финали на най-комерсиалния футболен турнир, но ... се появи Гарет Бейл.

Кой гол според вас е най-велик в историята на финалите на Шампионската лига - този на Зидан или този на Бейл?

БЛИЦ-СПОРТ



Добавете Вашия коментар

TOP