Галина Величкова: Ал. Божков - "Биби" ни тормозеше в продължение на месеци. Обиди, заплахи, псувни, изрисувани по входната ни врата кръстове

04 Ноември 2016 | 17:58
2 коментара
Общество
Галина Величкова: Ал. Божков - Биби ни тормозеше в продължение на месеци. Обиди, заплахи, псувни, изрисувани по входната ни врата кръстове

След 7 години разследване в началото на годината обвиниха за лихварство Александър Божков – "Биби". Стартира дело с голям обществен интерес, а днес се проведе заседание което миналият месец бе отложено, заради отсъствието на адвоката на Божков. Тогава подсъдимият каза в съда, че няма връзка със защитника си, който от няколко дни не отговоря на позвъняванята. При така стеклите се обстоятелства тогава, прокурорът по делото се съгласи, че без адвокат е по-добре заседанието да бъде отложено, тъй като се касае за тежко престъпление с вероятна ефективна присъда.

Днес адвокатът на Божков го придружаваше и бе даден старт на разпитите на свидетели. Днес бяха разпитани 12 души, а на 9 ноември съдът ще продължи с разпита на останалите, тъй като по делото има голям брой свидетели.

Припомняме, че 34-годишният благоевградчанин Александър Божков, по прякор Биби, е обвинен за лихварство. Окръжна прокуратура го обвинява за това, че от пролетта на 2007 г. до 01.03.2010 г. в Благоевград като физическо лице, без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови сделки – предоставял кредити на различни лица срещу лихва за своя сметка и на собствен риск, за които се изисква такова разрешение – лиценз за банкова дейност, като в резултат на тази дейност е получил значителни неправомерни доходи в размер на 64 500 лв.

Наш репортер успя да разговаря с една свидетелка по делото – Галина Величкова, чийто син преди години имал неблагоразумието да се забърка с Божков и според разказа, да вземе пари на заем срещу огромна лихва.
Ето какво ни разказа Галина:
“ С Божков се сблъскахме за първи път през 2009 година, когато синът ми Мартин бе взел от него пари на заем срещу лихва. По спомени сумата е била 3000 лв. Тогава заедно със сина ми, работихме на автомивка в града и в един момент там започна да идва Антон-Гущера, който работеше за Божков. Гущера идваше, за да притиска и заплашва сина ми и той се принуди да напусне работа. Тормозът, обаче не спря, аз продължих да работя там и започнаха посещенията на Александър Божков. Той идваше, спираше колата и започваше да крещи с обиди и заплахи. Този човек си позволяваше да ме обижда по най-циничен начин и не приемаше обясненията ми, че аз с него нямам вземане-даване. Опитвах се да му кажа, че той на мен нищо не е дал, но той започваше още повече да псува и да казва, че си иска парите от мен. След известно време започна да праща хора, които рисуваха кръстове на входната врата на апартамента в който живеем. Превърна живота ни в ад, тормозът беше денонощен и агресивен. Един ден решихме с дъщеря ми да отидем при него , за да се разберем. Отидохме в бившето АПК, където е офиса му и го попитахме колко му дължи Мартин, той каза 12 000 лв. и ние бяхме в шок, защото знаехме, че сумата е 3000 лв. Последваха още разговори и сумата постоянно се променяше 16000 лв., 7000, 4500. След време вкъщи ни посети Антон- Гущера и от неговият телефон говорих с Божков, тогава дадох 1500 лв. срещу някаква разписка , която днес видях,че е приложена като доказателство в съда. Искам този човек да бъде наказан, защото тормозът, на който ни подложи повече от половин година, бе ужасен. Сигурна съм, че доста хора са страдали като нас и трябва да има възмездие“.

Други свидетели, пожелали анонимност, споделиха подобни истории свързани с познанството им с Александър Божков.
Днес в съда Божков не показа разкаяние или съжаление за действията си, свидетелите дори споделиха, че докато разказвали пред съда за тормоза, оказан им от него, той се подсмихвал ехидно на разказите им.

Идната седмица предстои следващото заседание по делото, на което ще бъдат разпитани останалата част от свидетелите. Ние ще продължим да следим случая, тъй като се касае за тежко престъпление с вероятна ефективна присъда.

Източник: Blagoevgrad-News

Добавени коментари

БОПА публикува:
04 Ноември 2016 | 23:07
Е нали си плаща защо да го закачаме.
Не паркирай ! публикува:
04 Ноември 2016 | 18:50
Кой от репортерите ще снима едни джипове-мерцедеси на кръговете за Айдарово,паркиращи под знака " Паркирането забранено" ? Защото полицията се прави , че не ги вижда...Та като ги изтипосате тук-може и слепите да прогледнат...Нали ?

Добавете Вашия коментар

TOP