Галеви тайно се върнаха, срещнаха се с Таки

21 Август 2016 | 23:19
0 коментара
Общество
Галеви тайно се върнаха, срещнаха се с Таки

Братя Галеви тихомълком са се завърнали в България, показват шокиращи документи, твърди в. "България днес". Повод за визитата на издирваните от Интерпол мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев е съдбата на легалния им бизнес.Дали е съдбата на легалния им бизнес. Дали от загриженост, или просто, за да се надсмеят над закона, дупнишките бандити са решили да присъстват на общото събрание на една от фирмите си - "Евро Ойл Груп". В нея Галеви са съдружници с Христофорос Аманатидис-Таки и сочения от МВР за наркобос перничанин Феодор Феодоров-Федката. 

Четиримата притежават по 25 % от фирмата, която се занимава със строителство и търговия с горива. 

Фирмата е създадена през далечната 2008 г., а офисът й е в т.нр. колумбийско посолство на столичния бул. "Пушкин" 84. На същия адрес е и кооперацията, в която обявеният за наркобос Таки живееше, преди да духне от България. 

Именно в "колумбийското посолство" се събират и четиримата съдружници в "Евро Ойл Груп". Срещата е проведена миналата година. По това време освен мистериозно изчезналите през 2012 г. братя Галеви за издирване от Интерпол бе обявен и съдружникът им Таки. Докато при дупнишките мафиоти поводоът е вллязлата им в сила присъда, то при Христофорос Аманатидис бе повдигнато обвинение като шеф на зловещата наркобанда на "Чуковете". 

След бягството си Таки също си идваше тайно у нас почти всяка година. Посещенията му по правило стават всяко лято в Слънчев бряг. Аманатидирс приемаше отчетите на своите фирми и прибираше многомилионните си печалби. За разлика от случая с "евро Ойл Груп" Таки прилежно се подписваше под протоколите от общото събрание. Така освен изпълняване на законовите изисквания той ясно показваше на полиция и прокуратура, че може спокойно да си идва под носа им. 

От протокола за събранието на "Евро Ойл Груп" става ясно, че Галеви и компания са изслушали доклада на управителя на фирмата Адриан Георгиев. След това приемат финансовия отчет и възлагат на Георгиев да го подаде в Агенцията по вписванията, каквото е законовото изискване. Преглед на протокола показва, че и четиримата съдружници са "забравили" да си сложат подписите. Тяхната липса не се явява пречка за чиновниците и те го прилагат към фирменото дело. 

От самия документ става ясно, че "Евро Ойл Груп" е замразила дейността си и отчита нула лева приходи. Далеч по-добра съдба обаче имат другите български фирми на братя Галеви. Рекордът се държи от строителната "Империал" ООД, където Ангел Христов и Пламен Галев са съдружници с Федката. От приет финансов отчет за 2015 г. става ясно, че дружеството има печалба от 83 хиляди лева и наличност по сметките си от още близо 100 бона.

По закон две трети от сумата се полага на Галеви, стига те при следващото си посещение да решат да разпределят печалбата. За момента това не е станало, показва документацията на фирма "Империал" 

Далеч по-лошо е положението на другото им дружество - "Кей Бйч Партнер". Там техните съдружници отново са Таки и Федката. Хазартната фирма също развива дейност, но за миналата година отчита загуби за над 200 бона.

Добавете Вашия коментар

TOP