Официалният сайт на УЕФА обяви Ливърпул за победител в Шампионската лига, въпреки че до финалната среща в Киев на 26 май има още 22 дни. Както е известно, „червените“ трябва да се изправят срещу Реал (Мадрид) в украинската столица.

Грешката беше открита от испанското издание „Ас“. Според информацията Ливърпул е бил обявен за победител в английската и испанската версия на сайта на УЕФА. Там на колаж с фигурите на Кроос, Роналдо, Рамос, Салах, Ван Дайк и Фирмино има надпис: Сезон 2017/18, победител: Ливърпул. Сложена и емблемата на английския клуб.

Гафът обаче не е лесно да бъде открит, тъй като дори и през навигацията на сайта не може да се стигне до нея. Ливърпул е обявен за победител в раздел „История“ за настоящия сезон. Съдържанието за 2017/18 обаче ще бъде достъпно за посетителите едва след края на сезона.

Информацията на в. „Ас“ обаче повдига поредните въпроси относно различни манипулации от страна на УЕФА. Често има съмнения, че жребиите са дирижирани и се падат предварително определени двойки. Още повече, че ден преди жребия за полуфиналите от настоящия сезон от Рома вече бяха обявили продажба на билети за мач-реванш срещу Ливърпул на „Олимпико“ на 2 май. Едва на жребия „вълците“ трябваше да разберат името на съперника си, редът на домакинствата и датите за мачовете.

БЛИЦ-СПОРТ

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА