Гадателката на Берлускони предрече позицията на Гришо, футболната титла у нас и къде ще бъде България за Евро 2020

18 Ноември 2017 | 08:45
1 коментара
Спорт

Теодора Стефанова е най-известната българска гадателка. Популярността се дължи на точността на прогнозите. От 26 г. живее в  Италия, където е телевизионна звезда, участва в няколко тв предавания, сред които и най-гледаното за футбол. Първа предсказа, че тогавашният бизнесмен и собственик на Милан Силвио Берлускони ще направи политическа кариера и ще стигне до премиерския пост.

Предрича през 2003 година титла за Локомотив (Пловдив) и само година по-късно "черно-белите" стават шампиони. Стефанова се интересува от всякакъв футбол - немски, английски, испански и италиански. Любимия  отбор от Италия е Милан, а от България е за ЦСКА. Теодора представи в Пловдив новата си книга „Осмото чувство - ключът към вселената”.

Тя даде интервю за вестник  "Марица", в което става дума за бъдещето на Локо, Ботев, Левски, ЦСКА, Лудогорец, Григор Димитров, Димитър Бербатов и националния отбор.

- Предрекохте титла за Локомотив Пловдив преди време?
- Тогава така го усетих и го казах. И стана. Бях на стадиона в "Лаута" със Симеон Сакскобургготски и ваш колега ме попита какво ще се случи. Тогава точно Локомотив не беше в оптимална форма. Херо си тръгваше, трябваше и стари играчи да се подменят. Та симпатичният ви колега ме попита какво ще се случи на Локомотив през следващия сезон. Спокойно, ще спечели титлата, спомням си, че му казах. И това девет месеца по-късно се случи.

- Каква прогноза бихте дали сега за двата пловдивски отбора - Ботев и Локо?
- В момента Локо и Ботев са равностойни. Трябва да поработят върху доста неща.  Наскоро треньорът на Локо напусна. Неговият наследник ще даде шанс на млади и нови имена, които ще се борят за титулярно място. В Локомотив имат пропуски в средата на терена. Трябва да подобрят играта си като гости. Като домакини ще печелят, но да помислят и при гостуванията. Повече да се раздават на игрището. Селекцията и екипът, който е направен в Локо, е добър. Искам да поздравя моя добър приятел Христо Бонев. Той е легенда и му желая здраве. Феновете на "черно-белите" трябва да подкрепят отбора, когато върви и когато не върви. И Ботев и Локо няма да се различават много в класирането този сезон.

- Има ли шанс в бъдеще Локо и Ботев да спечелят още трофеи?
- Моята прогноза е, че през 2019 година Ботев може да спечели Купата на България. Локо може да мечтае за шампионска титла през 2020 година. Проблемът с базите на Ботев и Локо ще започне да се разрешава. Нужно е да се съберат важните фактори и да вземат да инвестират. Трябва всички от Красен Кралев до Футболния съюз да помагат.

- Какъв е проблемът на българския футбол?
- Проблемите са много и комплексни. Първо, феновете да напълнят стадионите. Второ, всички отбори трябва да имат една добра база, в която футболистите да тренират. Навсякъде по света е така, защо и България да не стане. Трето, да няма вандалщина по стадионите. Свидетели сме много пъти на грозни сцени по трибуните. Полицията работи добре в тази посока - да няма размирици, но има и пропуски. И в Италия има агресия по стадионите.

- Какво мислите за Лудогорец, Левски и ЦСКА?
- Преди време предрекох, че няма да има Левски и ЦСКА, а ще има само един доминатор в бг футбола ни - и това е Лудогорец. Вижте колко години вече тимът от Разград печели титли.

Левски си имат достойното място в нашия шампионат. В момента техен треньор е Делио Роси. Той не е за подценяване. Добър специалист е. Ще намери начин да подобри играта на отбора. Нужно е да сплоти колектива. Трябва да направи добра селекция и ще въведе дисциплина на хранене. В Левски проблемът им е защитата.

За ЦСКА - изненадват ме положително. Хубав отбор са със Стамен Белчев. Там е така - един ден го уволняват, на другия ден го оставят. Има потенциал ЦСКА да стигне до второто място. Тази година разликата в точките между първия и втория ще е много малка. До последно няма да се знае кой ще е шампионът - Лудогорец или ЦСКА.

- Димитър Бербатов подписа с индийски отбор? Добър ли бе изборът му?
- Той е посланик на България. Него го е оценил целият свят. Не само той, но и  Христо Стоичков. Как да не се гордееш с такива имена, които ги знае целият свят. Този уникален мач, който го направиха със Стоичков. Организацията беше на високо ниво. Дойдоха хора, които ги обичат и не искаха нито една стотинка. Те го направиха за България и за нашите деца. Трябва да се случва все повече и повече. Това дава вяра и надежда в нашите деца.

- Мнението ти за Григор Димитров? Ще спечели ли титла от Големия шлем?
- Уникален. Аз съм му фен. Знам, че той ще върви и моята прогноза се сбъдва. Още преди години в един вестник казах, че той ще влезе в топ 10. Сега очаквам от него да се изкачва в ранглистата до първото място. Скоро ще вземе и титла от Големия шлем.

- Твоя любим отбор в Италия - Милан, тази година не върви добре...
- Мен ме боли сърцето за Милан.В момента не сме добри кондиционно. Въпреки това този отбор го подкрепям. Когато печелихме купите, имах шанса и възможността да пътувам в Манчестър, Мадрид, Барселона. Да вдигна купата на КЕШ в Атина, беше щастие за мен. Тези изживявания и емоции не всеки ден се случват.

- Докога ще продължи хегемонията на Ювентус в Италия?
- Юве е втори отбор. Има тази година Наполи. Наполи ще изпревари Юве. До последно само една точка ще ги дели в първенството.

- Какво мислиш за националния ни отбор?
- Ще успее, но не сега. Сега няма да го гледаме на световното в Русия. Петър Хубчев е добър специалист. Той ще промени начина на мислене на футболистите. Ще даде шанс на други, които не са гръмки имена. Той знае какво да прави. Аз няма нужда да го уча. Но ще подобри много отбора. На следващите квалификации за Европейско на бараж ще отидем.

БЛИЦ-СПОРТ

Добавени коментари

Eduard публикува:
19 Ноември 2017 | 11:55
Стига ни занимавате с тази шарлатанка. За световното 2002 година беше предрекла финал Франция-Аржентина, които преди самото световно изглеждаха и като най-логични финалисти. И какво стана? Франция дори не мина групите, а тая на финал ги прати. Финалът в крайна сметка беше Германия-Бразилия. Не ни занимавайте повече с тази лъжкиня.

Добавете Вашия коментар

TOP