Г. Икономов: Превръщането на Банско в лятна туристическа дестинация изисква организация, работа и сериозен финансов ресурс

06 Септември 2019 | 10:35
8 коментара
Бизнес

Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Пирин кметът на Община Банско Георги Икономов.

Той отбеляза, че от туристическия бранш са проявили голямо разбиране и много са помогнали на общинското ръководство, за да може това да се случи. „Туристическия данък в размер на около 1 млн. лв., който събираме в Община Банско, заедно с туристическия бранш сядаме и решаваме в какво да го инвестираме.

Точно с тях решихме, че трябва да правим много качествени фестивали и то през лятото, като ги разпределим от началото на летните месеци до края, както е сега с Банско Балкан Фест, който е в началото на септември. Идеята е почти всички почивни дни в Банско да има нещо, което да привлича хора или пък туристите, които са в града ни да могат да разнообразят програмата си. И наистина от няколко години, Банско стана много сериозна лятна дестинация“, каза още Георги Икономов.

Според кметът, събития като вече утвърдения Джаз фестивал събират в Банско, и то в началото на месец август, толкова хора, колкото може би има през най-натоварените зимни месеци. „Така, че зад превръщането на Банско в лятна туристическа дестинация стои много мислене, много организация, много работа и разбира се много финанси, които смятам, че използваме по най-правилния начин“, заяви кметът на курортния град.

По думите на Георги Икономов, туристическият данък, който е събран от туристите, и който би трябвало да подкрепя туристическия бизнес в Банско, го използват, за да привличат в града не само хора през зимата, но и през лятото. „Това позволява на бранша да работи, да не затваря хотели и да си поддържа бизнеса през летните месеци. До преди 4 – 5 години подобно нещо беше немислимо“, подчерта той.

Добавени коментари

Сравнение публикува:
06 Септември 2019 | 22:09
Ей,плъх разложен и миризлив!Кой ви е казал,че само Монтофонеца може да "управлява"? Той може само да краде!Той го доказа многократно.Доказа го и със заплахите и натиска над хората.И ако си учил анатомия на човека щеше да знаеш,че п....те не цвърчат! Показател е,че си е хванал "добър адвокат".
Към Сравнение публикува:
06 Септември 2019 | 21:30
Мишкиии, хах. Дребни мишоци с дребни душици страхливи... не цвърчете тука, действайте. Дела трябват, не думи. Кой ви е спрял да се доказвате? Икономов ли? Ми изправете се срещу него и убедете хората, че ви бива да управлявате. Кво цвърчите тука като п...и?
Питане: публикува:
06 Септември 2019 | 16:48
А ти,бе "честният" и "не анонимен" гербер от коя кочина лаеш? Айде скрий се в дупката на Икономов и не се показвай,че два мандата ве гледаме как крадете! Може и на тебе да ти дойде редът нещо да намажеш! Барем лайна от Икономов - той друго не пуска!
Сравнение публикува:
06 Септември 2019 | 16:09
Чуй бе,идиот герберски-самовлюбен - НЕ Е ЛИ ТАКА??? Ако имаш очи - огледай се.Ама немаш.Затова пък всички други -имат и гледат!Ама какви очи у тебе? Нали си заврял лицето си в задника на Икономов да му лижеш мъдете и гъза!!! Измет гербаджийска!
БЬлгарин публикува:
06 Септември 2019 | 15:37
Какво го интересува Банскалията за туризма, една улица не е асфалтирана откакто е Кмет?
Към Сравнение публикува:
06 Септември 2019 | 15:16
Ти пък какво направи, бе мишок? Освен да плюеш скрит зад монитора? Айде в дупката, откъдето си изпълзял...
Сравнение публикува:
06 Септември 2019 | 11:38
Той за Банско нищо не направи...опс-направи ул."Гоце Делчев" и 50 метра от ул."Тирин",а ти,колега,питаш за Добринище.А Банско има и други улици,ама Икономов не минава по тях.Сега ще направи всичко възможно пак да бъде избран,за да може да забърше от "сериозния финансов ресурс". Сигурно ще си позлати и покрива,та да прилича на "Александър Невски". Така финансите ще бъдат използвани "по най-правилният начин"?!?! АКО МУ ПОЗВОЛИМ,РАЗБИРА СЕ!!!
Zlatnoto bide публикува:
06 Септември 2019 | 11:03
Какво направихте за Добринище Икономов педал ?

Добавете Вашия коментар

TOP