Футболното шоу в Русия започна

14 Юни 2018 | 18:06
0 коментара
Спорт

Впечатляваща церемония даде старт на най-големия футболен форум – Световното първенство, което тази година ще се проведе в Русия.

Близо 80 000 зрители, изпълнили до краен предел легендарния стадион „Лужники“ в Москва, както и милионите пред телевизионните екрани по целия свят станаха свидетели на впечатляващото шоу, което откри 21-то издание на турнира.

От днес до 15 юли вниманието на целия свят ще бъде приковано към Русия, тъй като в следващия месец 32-та отбора финалисти ще си оспорват правото да покорят световния връх. Точно половин час преди началото на първия мач от Мондиала – между домакините от Русия и Саудитска Арабия, стартира и тържественото откриване на надпреварата.

В кратката церемония, която, за разлика от предишни години бе далеч по-скромна, се изявиха британският поп певец Роби Уилямс, както и оперната дива Аида Гарифулина. 44-годишният Уилямс изпя някои от най-големите си хитове, сред които “Let Me Entertain You“, „Feel” и „Angels“, с които зарадва трибуните на „Лужники“.

Програмата на тържественото откриване бе съобразена, така че да не нанесе никакви поражения на терена. В церемония взеха участие общо 800 души, а сред специалните гости бе президентът на Русия Владимир Путин, както и двукратният световният шампион с Бразилия – футболната легенда Роналдо.

Руският президент вече обеща, че Мондиал 2018 ще бъде най-добрият в историята, след като кандидатурата на страната се пребори с тези на Португалия/Испания, Белгия/Холандия и Англия.

12 стадиона в 11 града, всички от тях разположени в европейската част на страната или в близост до нея, за да бъдат ограничени разстоянията за фенове и отбори, ще приемат мачовете от шампионата. 11-те града са Москва, Санкт Петербург, Сочи, Самара, Казан, Калининград, Волгоград, Ростов, Нижни Новгород, Саранск и Екатеринбург, като най-много мачове ще се изиграят на стадион „Лужники“ в столицата и стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург – по седем.

80-хилядният „Лужники“ ще има честта да приеме мача, освен на откриването, така и на финала на турнира. Президентът на Русия Владимир Путин направи обръщение към феновете на футбола.

"Драги приятели, време е да приемем легендарно събитие като Световното първенство по футбол. Поздравявам всички фенове на футбола от различните краища на света. В нашата страна футболът не е просто най-популярният спорт, руснаците обичат футбола, това е любов от пръв поглед. Още от първия официален мач на Русия преди повече от 100 години, ние винаги сме работили за деня, в който ще можем да приветстваме у дома всички членове на световното футболно семейство. Направихме всичко възможно, за да се насладите на един великолепен футболен празник, за да може всички гости на нашата страна да се чувстват добре и да срещнат нови приятели. Наше задължение да промотираме спорта и взаимното уважение помежду си. Желая на всичко отбори успех, а на феновете едно незабравимо преживяване. Добре дошли в Русия", каза на стадион "Лужники" Путин.

Шампионатът на планетата ще се проведе за първи път на територията на Русия в периода 14 юни - 15 юли. Общият награден фонд на Световното първенство ще бъде 400 млн. долара. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP