Футболно шоу по Великден в евросело Черниче

29 Април 2019 | 20:32
0 коментара
Общество

Първо, второ и трето място, извънредна награда за най-груб играч и… най-голямата награда за всичките над 70 мераклии, участници във великденския турнир в Черниче: догодина търнирът ще е на ново игрище с изкуствено покритие! Наградата, която зарадва и победители и победени, даде общинският кмет Апостол Апостолов, който всъщност връчи и купите на победителите:

Първо място бе за отбор „Черниче“, втори останаха Атлетик, кметския отбор. „Категорично значение за крайния резултат имаше трансфера на Валентин Митков, професионалния военослужещ, който лично аз изпратих да подсили редиците на отбор „Черниче“, призна кметът на селото и главен организатор на великденския футболен турнир Георги Стефанов. Вън от призовата тройна остана „Лацио“, които не успяха да надвият „Бразилия“ в мача за третото и четвъртото място.

В последния момент, извънредна, непредвидена награда връчиха на участник в турнира – за най-груб играч. Абсолютна загуба за ориентация на терена и сгромолясване на играч от противниковия тим направи в решаващ мач Светльо Стойчев, който взе безапелационно наградата „най-груб играч“. Пластмасов багер, наградата му, да радва скоро децата му – заклеха го съотборници и приятели!

Три дни любители на футбола изживяха Великднеските празници в духа на феърплея, приятелството и задружието. Девет отбора се надиграваха, и всички, след десетина дни се събират на общ купон. На 12-ти май, на площада в селото и победители и победени, и приятелите им, са добре дошли на празника на футболистите-аматьори. От къде е финансирането ли? От таксата „правоучастие“ в турнира. А защо чак на 12-ти май?? За да няма извинения за неприсъствие. Да е почивен ден, да не е следващата събота/неделя, която е претрупана със сватби след дългия великденски пост.

А междувременно – не забравиха и доброто за Станислав, което трябва за да стъпи на краката си младото момче. През всички дни на турнира имаше кутия „“Пролет за Станислав , която пълниха със средства. Даренията са предадени на семейството на Станислав Ильовски.

Добавете Вашия коментар

TOP