Футболният свят се моли за сър Алекс Фъргюсън

06 Май 2018 | 16:34
0 коментара
Спорт

Футболният свят се обедини в пожеланията си за бързо възстановяване на легендарния бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който вчера бе опериран по спешност.

76-годишният Фъргюсън е претърпял операция за мозъчен кръвоизлив, която според информацията от клуба е минала „много добре“.

„Той обаче се нуждае от период на интензивно лечение, за да бъде подпомогната възстановяването му. От семейството му молят за покой в този период“, се казва в съобщението от Манчестър Юнайтед.

Пожеланията за бързо възстановяване започнаха да идват от най-различни посоки в часовете, след като стана ясно, че сър Алекс е бил приет в болница, като сред първите бяха големите съперници на „червените дяволи“ – Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал: „Всички в Манчестър Сити желаят на сър Алекс Фъргюсън пълно и бързо възстановяване“. „Велик съперник, но и голям приятел, който е подкрепял нашия клуб в най-тежките моменти“, написаха от Ливърпул.

Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо също изрази благопожеланията си към Фъргюсън:

„Мислите и молитвите ми са с теб, приятелю. Бъди силен!“. Своята загриженост изразиха още Дейвид Бекъм, Уейн Рууни, Майкъл Карик, Гари Линекер, официалните канали на Висшата лига и ФИФА, лекоатлетът Мо Фара, голфърът Джъстин Роуз, шотландският премиер Никола Стърджън. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP