Футболисти на "Пирин" - Благоевград Ал. Башлиев и Ал. Якимов са аут на мача с Лудогорец

20 Август 2015 | 22:02
0 коментара
Спорт
Футболисти на Пирин - Благоевград Ал. Башлиев и Ал. Якимов са аут на мача с Лудогорец

Отборът на Пирин ще има кадрови проблеми за мача с шампиона Лудогорец утре. Двубоя със сигурност ще пропуснат двама ключови футболисти - Александър Башлиев и Александър Якимов. 

Първият е трайно контузен, докато вторият получи травма по време на мача с Литекс. След като не игра в мача в Ловеч, в строя се завръща титулярният бранител Аклелсандър Дюлгеров. 

За пръв път от началото на сезона в групата за мача ще бъде Димитър Благов. Той беше твърд титуляр през миналата година, но след като получи контузия по време на предсезонната подготовка, изобощо не е влизал в групата. 

Наставникът Неделчо Матушев обяви, че отборът му твърдо излиза за победа, независимо че играе срещу шампиона. Той  не пропусна да защити Тони Тасев, който пропусна дузпа в предишния мач. 

"Той остава и след всяка тренировка, бие доста дузпи и ако беше вкарал, щяхте да кажете, че е най-великият. Ако бях определил Маркиньос, а той пропуснеше, реакцията ви пак щеше да бъде същата."

"Не се притеснявам от факта, че целият годишен бюджет на Пирин е колкото последният трансфер на Лудогорец, това въобще не ни касае. Опитвам се да вдигна психологически отбора на крака, дано най-после да имаме и късмет", сподели Матушев. 

Наставникът обяви пред медиите, че дори по създадени чисти голови положения, отборът му е в тройката, но пък има един-единствен отбелязан гол. Въпреки че пропуса две от тренировките през седмицата заради проблми с глезена, Мартин Тошев отново ще води атаката на отбора. 

Освен Матуишев, на пресконференцията присъстваха капитанът на тима Юлиян Попев и изпълнителният директор Венко Попов. Попев беше категоричен, че в отбора няма напрежение и призна, че и той, и съотборниците му са обидени от публикациите в пресата, че в съблекалнята на Пирин има проблеми. 

"Ние сме местни момчета, много здрав колектив, но тези неща ни влияят. Не се притеснявам от Лудогорец, дори напротив, ние няма какво да губим в този мач", заяви Попев преди мача.

За капитана на Пирин този двубой също е по-специален, защото ще трябва да играе срещу кума си Светослав Дяков, който пък е капитан на Лудогорец./Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP