Футболен бос от Банско отряза „Пирин“ и останалите профиклубове от компенсации

20 Март 2020 | 08:45
0 коментара
Спорт

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев отряза „Пирин“ и останалите клубове в двете професионални лиги от компенсации в периода на безвремие в най-популярната игра. Маститият висш футболен функционер от Банско даде да се разбере, че централата няма да задоволява финансови прищевки. Реакцията му бе по повод предявените претенции за компенсации от страна на грандовете „Левски“ и ЦСКА.

„Не мисля, че сега, когато трябва да сме дисциплинирани и да направим всичко възможно да се преборим с бедствието, е моментът да се говори и да се искат пари. Дай Боже да преборим този вирус. Няма откъде да се вземат такива средства. Цялата държава в момента страда, не са само сини и червени. Става въпрос за всички фирми – физически и юридически лица. Не намирам за уместно в такъв момент да се искат обезщетения от когото и да е. Разбираемо, и БФС, който получава средства от УЕФА и ФИФА, няма да ги получи. Или поне този размер, в който са били. Сумите се формират от Шампионската лига, от европейско и световно първенство. Всички търпят загуби, всички по веригата“, коментира Фурнаджиев.

Същевременно от БФС заедно с шефа на Медицинската комисия д-р Валентин Матев са изпратили на „Дъбравска“ 1 писмо с инструкции за преодоляване на върлуващия коронавирус. В него пише, че всички футболисти и служители на клубовете трябва да бъдат изследвани за Ковид-19 преди подновяването на тренировъчния процес, а изследванията да бъдат предадени на компетентните органи и след това резултатите върнати в Медицинската комисия. В дните до 29 март, когато изтича забраната за тренировки, клубовете трябва да закупят скринингови тестове, с които да бъдат проверени състезатели, спортно-технически щаб и персонал. От БФС уверяват, че правят усилия първенствата в Първа и Втора лига да бъдат доиграни в пълния си формат, което се отнася и до аматьорските групи, дори с междинни кръгове всяка седмица.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP