Франция и Белгия играят днес в първия полуфинал на Мондиала

10 Юли 2018 | 09:29
0 коментара
Спорт

Днес ще се играе първият полуфинал от Световното първенство по футбол в Русия. Мястото е Санкт Петербург, противниците са Франция и Белгия, а началото ще бъде дадено 21 часа българско време.

Белгия е в умопомрачителна серия от 24 поредни мача без загуба и е в търсене на първия си финал на Световно първенство по футбол. Белгийците оправдаха очакванията и минаха с лекота през груповата фаза, където в третия мач се изправиха срещу друг полуфиналист – Англия.

В този момент и двата отбора имаха по две победи и срещата им бе странна, защото по-доволният от развитието в групата щеше да е тимът завършил на второ място. Въпреки това, белгийците се наложиха с 1:0 и така попаднаха в наглед по-тежкия поток в групата на директните елиминации.

Япония затрудниха максимално Белгия на осминафиналите. „Самураите“  поведоха с 2:0 до 69-ата минута, но Белгия съумя не само да изравни, но отбеляза победно попадение в последните секунди. Последва истинска футболна класика и победа с 2:1 над сочения за фаворит състав на Бразилия на четвъртфинала, където белгийците показаха смъртоносната си игра на коннтраатака.

Пътят на Франция до полуфиналите също не бе лек. В груповата фаза „петлите“ започнаха колебливо с трудна победа срещу Австралия. Последва нов минимален успех над Перу. А по време на двубоя с Дания, който бе без значение за класирането на французите и завърши при 0:0, голяма част от титулярите получиха почивка.

На осминафиналите обаче французите се доказаха, след като елиминираха Аржентина в един голов трилър, завършил 4:3 за „петлите“. В този мач блесна звездата на 19-годишния Килиан Мбапе, който стана първият тийнейджър след Пеле преди 60 години, който отбелязва два гола в един двубой на Световно.

На четвъртфинала Франция срещна Уругвай без контузения Единсон Кавани. Възпитаниците на Дидие Дешан отбелязаха два гола с два точни изстрела за целия мач.

Франция и Белгия имат изиграни 16 мача помежду си, като балансът е изравнен – по 5 победи и 6 ремита. Отначалото на престоя си на руска земя и двата тима успяха да спечелят мачове, в които изоставаха в резултата, а в компанията на някои от най-добрите реализаторите на световната футболна сцена, спектакълът в Санкт Петербург обещава да бъде на ниво.

Добавете Вашия коментар

TOP