Фолкпевецът Стоян Джельов изправен на съд за клевета навръх рождения си ден

23 Октомври 2016 | 11:29
0 коментара
Общество
Фолкпевецът Стоян Джельов изправен на съд за клевета навръх рождения си ден

На 21 февруари тази година фолкизпълнителят се обадил на телефон 112 и казал, че полицаят трови кучета в кв. „Запад“. Като разбрал кой е подал сигнала, служителят на реда решил да изчисти името си и завел частно наказателно дело срещу певеца, с когото живеят в съседни блокове. За накърненото си достойнство полицаят претендира за обезщетение от 3000 лв.

„Аз се обадих, защото беше така. Аз съм гражданин и имам право да подавам сингали. Това не е за първи път и има свидетели, които могат да потвърдят”, каза още в самото начало Стоян Джельов. Първоначално той отказа да назове свидетелите, тъй като се опасявал, че ще им бъде упражнено въздействие от полицая. След като му бе разяснено, че е задължително да представи имената на свидетелите, той посочи 3 лица, които да разкажат, че са видели полицая да хвърля салам пред кофите за боклук.

Адвокатът на полицая поиска за следващото заседание официална справка от ОД на МВР за това дали е постъпвал сигнал на 112 от Стоян Джельов, както и запис от звуковия файл. С това доказателствените искания се изчерпаха и съдията насрочи дата за следващото заседание.

Припомняме, че полицай Борис Шопов бе привлечен като обвиняем от прокурор Райна Бачева за това, че е отровил кучета в рамките на досъдебно производство. След няколко месеца обвинението бе свалено поради липса на безспорни доказателства, което даде коз на полицая да съди прокуратурата за неимуществени вреди по Закона за отговорността на държавата, претендирайки за обезщетение от 17 000 лв.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP