Фирмата на Руен Кирев прибира 900 000 лв за реконструкция и ремонт на две улици в Разлог и Баня

31 Август 2018 | 09:02
1 коментара
Общество

Гоцеделчевската фирма  „БКС“ ЕООД, представлявана от Руен  Кирев, е предложена за изпълнител на обявената от община Разлог  обществена поръчка за реконструкция и ремонт на улица „Черна река“ в Разлог и улица „Пета“ в село Баня, която е на обща стойност 892 075,63 лева с ДДС. Фирмата е получила от Комисията по обществената поръчка по-висока оценка по техническото си предложение и съответно по-висока комплексна оценка по основните критерии за възлагане (оптимално съотношение качество/цена) и е избрана за изпълнител, въпреки че дадената от нея ценова оферта е малко по- висока от тази на другия участник „Пиринстройинженеринг“ ЕАД – Благоевград.

По първата обособена позиция – за реконструкция на улица “Черна река” в Разлог, която е с обща дължина 635 метра, фирма „БКС“ ЕООД е предложила ценова оферта от 596 611 лева и 293 100 лева по втората обособена позиция – за ремонта на  улица „Пета“ в Баня. Предложените от другия участник „Пиринстройинженеринг“ ЕАД ценови оферти са съответно 596 578 лева за улицата в Разлог и 292 995 лева за улицата в Баня.

Припомняме, че при обявяването на обществената поръчка не бяха осигурени средства за финансирането й. Те бяха осигурени в началото на този месец, след като на своето първо заседание Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2018 година на обща стойност от 110.9  млн. лева.  Допълнителното финансиране, което община Разлог  получи, е именно за ремонта на двете улици по настоящата обществена поръчка.

За улица “Черна река” в Разлог е предвидена реконструкция на участъка от пътя за село Бачево до местността Средорек. Проектът включва и изграждане на водопроводно и канализационно отклонение до всеки имот, което ще даде възможност при бъдещи инвестиционни намерения ползвателите да се захранят с необходимата инфраструктура, без да разрушават новоизградената настилка.

Ремонтът на улица „Пета“ в Баня, която никога досега не е била асфалтирана, ще разреши един изключително стар и наболял проблем и ще  подобри качеството на живот на местното население. От години живущите на улицата  поставят въпроса за нейното асфалтиране, тъй като при обилен дъжд се образуват огромни локви, а в сухо време и особено при вятър се завихрят огромни облаци прах. Подписка с искане за ремонтирането й бе внесена в община Разлог от жители на Баня и в края на миналата година, а въпросът беше поставен и на публичното обсъждане на бюджета. Улицата ще бъде ремонтирана в отсечката от моста на река Пихла в центъра на селото до моста на хотел „Римска баня“.

В същия участък с европейско финансиране преди две години бе направена двустранна корекция на коритото на реката, с което бе решен проблемът с наводненията. На същата улица се изгражда и новият черпателен резервоар за минерална вода, който също е от съществено значение за селото, и в частност за инвеститорите.

в.Струма

Добавени коментари

Гербчев публикува:
02 Септември 2018 | 00:55
Лапане че ви се види крае, ама да не стане като с другите бушони, смешници долни селски!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP