Фирма на бивш зам.-министър на Станишев охранявала обраната митница в Благоевград

20 Януари 2020 | 18:17
3 коментара
Криминално

Фирмата “Скорпио” на бившия зам.-министър на МВР в правителството на Станишев Камен Пенков, който бе и член на Висшия съвет на БСП, е охранявала обраната митница в Блрагоевград, съобщава 24 часа.

Четири пъти СОТ-ът е алармирал за проблем, но живата охрана от фирма “Скорпио” е докладвала, че няма нищо притеснително.

Вторият и третият път техниката дори е дала сигнал точно на кой етаж е проникнато. Двамата охранители, които стоят в кабинката на портала е трябвало на всеки час да правят обход на района. Разследващите проверяват дали охранителите са действали адекватно.

Има съмнения, че те са се черпили за Антоновден и са неглижирали сигналите. Единият охранител обяснил, че излязъл да види какво става, но не открил нищо съмнително.

“Провеждаме наше вътрешно разследване, за да видим как са действали служителите ни. Записите от видеокамерите са иззети от полицията и не може да установим категорично дали нашата охрана е излизала да огледа района”, коментира пред наш репортер Васка Пенкова, управител на “Скорпио” и съпруга на Камен Пенков.

Добавени коментари

161 публикува:
21 Януари 2020 | 09:01
ГолемиО охранител, Славе ..., ИЦО и още един...
161 публикува:
20 Януари 2020 | 20:12
Ами не може да даваш заплати под минималната и да осигуряваш на 4 часа и да имаш свестен персонал. Сотове и пазачи са само пенсионери или такива дето не могат да си намерят друго
Ерикчо публикува:
20 Януари 2020 | 18:33
Задължение е на служителите от СОТ ,след получаване на сигнала от обекта , да идат по най бързия начин и да проверят същия. 4 часа бандити вътре, множество сигнали и никои да не иска да види , какво става в тази сграда. Това е Безумие и Безотговорност. Никакви оправдания и за фирмата от СОД и тези от Скорпио.

Добавете Вашия коментар

TOP