Фирма, купена от бизнесдама за 200 лв., довършва видеонаблюдението на община Петрич

09 Ноември 2018 | 18:26
0 коментара
Общество

„Флай НЕТ 1” ЕООД спечели обществената поръчка за доставка, монтаж, изграждане на локална оптична свързаност на техника за видеонаблюдение и на допълнително оборудване за нуждите на центъра за видеонаблюдение на територията на община Петрич. Елинпелинската фирма, купена през юли т.г. срещу 200 лв. от Румяна Христова, ще изгради видеонаблюдението в южната община срещу 47 275 лв. – малко под прогнозната стойност от 50 000 лв., заделена за целта от общинската хазна.

Въпреки обявения критерий за възлагане „най-ниска цена” фирма „Флай НЕТ 1” спечели по друг показател – остана единственият неотстранен участник в процедурата. Комисията, председателствана от юриста на общината адв. Велина Банчева, отстрани от участие останалите трима претенденти за изпълнители на видеонаблюдението, намирайки най-различни нередовности в документите им.

Петричката „Иновейшън Технолоджи 2018” с представител Стоян Велянов, която бе предложила най-ниска цена – 38 000 лв. без ДДС, напусна състезанието заради „некоректно оформени декларации” и липса на информация дали има изпълнени сходни доставки на камери през последните 3 г. Старозагорската „Волтран” ЕООД с представител Веселина Василева-Тодорова също не впечатли с цената си от 44 990 лв. комисията и бе отстранена поради предложени видеокамери и видеодекодери, неотговарящи на изискванията на възложителите. Последният кандидат за поръчката – „Прооптик” ЕООД от София с представител Милка Димитрова и предложена цена от 48 750 лв., бе отстранена, понеже не дала подробности каква точно е техниката, която предлага за видеонаблюдението.

„Флай НЕТ 1” трябва да достави и монтира до 20 дни след сключване на договора с кмета на общината Димитър Бръчков 2 мрежови видеорекордера, 3 монитора и 1 UPS устройство, както и няколко шкафа, разклонители и 3 допълнителни видеодисплея за центъра.

Видеонаблюдението в Петрич започна миналата година, когато срещу 60 000 лв. общината се обзаведе с 48 видеокамери, 2 мрежови видеорекордера, 3 монитора и 1 UPS устройство. Камерите бяха поставени на най-рисковите места – входно-изходните точки на града, възлови кръстовища и в зони за отдих, както и в някои от големите села в общината. 2 от камерите се озоваха в приемния блок на градската болница, където изнервени пациенти често чупят и повреждат и без това окаяното обзавеждане в коридорите.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP