Фирма, купена от бизнесдама за 200 лв., довършва видеонаблюдението на община Петрич

09 ноември 2018 | 18:26
0 коментара
Фирма, купена от бизнесдама за 200 лв., довършва видеонаблюдението на община Петрич

„Флай НЕТ 1” ЕООД спечели обществената поръчка за доставка, монтаж, изграждане на локална оптична свързаност на техника за видеонаблюдение и на допълнително оборудване за нуждите на центъра за видеонаблюдение на територията на община Петрич. Елинпелинската фирма, купена през юли т.г. срещу 200 лв. от Румяна Христова, ще изгради видеонаблюдението в южната община срещу 47 275 лв. – малко под прогнозната стойност от 50 000 лв., заделена за целта от общинската хазна.

Въпреки обявения критерий за възлагане „най-ниска цена” фирма „Флай НЕТ 1” спечели по друг показател – остана единственият неотстранен участник в процедурата. Комисията, председателствана от юриста на общината адв. Велина Банчева, отстрани от участие останалите трима претенденти за изпълнители на видеонаблюдението, намирайки най-различни нередовности в документите им.

Петричката „Иновейшън Технолоджи 2018” с представител Стоян Велянов, която бе предложила най-ниска цена – 38 000 лв. без ДДС, напусна състезанието заради „некоректно оформени декларации” и липса на информация дали има изпълнени сходни доставки на камери през последните 3 г. Старозагорската „Волтран” ЕООД с представител Веселина Василева-Тодорова също не впечатли с цената си от 44 990 лв. комисията и бе отстранена поради предложени видеокамери и видеодекодери, неотговарящи на изискванията на възложителите. Последният кандидат за поръчката – „Прооптик” ЕООД от София с представител Милка Димитрова и предложена цена от 48 750 лв., бе отстранена, понеже не дала подробности каква точно е техниката, която предлага за видеонаблюдението.

„Флай НЕТ 1” трябва да достави и монтира до 20 дни след сключване на договора с кмета на общината Димитър Бръчков 2 мрежови видеорекордера, 3 монитора и 1 UPS устройство, както и няколко шкафа, разклонители и 3 допълнителни видеодисплея за центъра.

Видеонаблюдението в Петрич започна миналата година, когато срещу 60 000 лв. общината се обзаведе с 48 видеокамери, 2 мрежови видеорекордера, 3 монитора и 1 UPS устройство. Камерите бяха поставени на най-рисковите места – входно-изходните точки на града, възлови кръстовища и в зони за отдих, както и в някои от големите села в общината. 2 от камерите се озоваха в приемния блок на градската болница, където изнервени пациенти често чупят и повреждат и без това окаяното обзавеждане в коридорите.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма


Добавете Вашия коментар!