Фиркана дама от Гоце Делчев прати полицаите за зелен хайвер, глобиха я с 2000 лв.

21 Декември 2017 | 17:11
0 коментара
Криминално

Жена от Гоце Делчев отнесе глоба от 2000 лева, след като подала фалшив сигнал на телефон 112. 

Санкцията е наложена на Т. М. от началника на местната полиция и потвърдена от РС Гоце Делчев, за това, че на 18 декември миналата година от жилище в Гоце Делчев е позвънила на номер 112 и подала сигнал, че приятелката й Яна П. е бита и е в тежко състояние.

Същата нощ към 01.30 часа двама дежурни полицаи отишли на ул. "И. А.", след получен сигнал от жена, че е нанесен побой върху нейна приятелка. Двамата полицаи тръгнали веднага към мястото, но там не открили никого. 

От направените допълнителни уточнения те отишли на ул. „С. П.“, в района на лаборатория за кръвни изследвания „Пролаб“. Там при тях се приближила жена във видимо нетрезво състояние и силно лъхаща на алкохол.

След като разбрали, че са пратени за зелен хайвер, полицаите съставили акт за административно нарушение на пияната жена, която ги подвела с фалшив сигнал, а началникът на полицията подписал наказателно постановление за 2000 лева. 

Съдът призна нарушителката Т. М. за виновна в това, че е подала неверен сигнал на телефон 112, а после въвела в заблуждение и самите полицаи. 

Районните магистратие приеха, че на жената е наложено наказание - глоба в размер на 2000лв., което е в минимално предвидения в закона размер, поради което и не подлежи на изменение.

Решението на съда подлежи на обжалване.

Добавете Вашия коментар

TOP