Фестивалната лятна програма на Банско е под въпрос

06 Май 2020 | 10:23
0 коментара
Култура

Труден летен сезон ще има в курорта Банско, след като общината заяви,че засега  фестивалната и културната програма остава под въпрос.

На среща между ръководството на общината и представители на туристическия бизнес бе съобщено, че  финансовото положение на Община Банско през 2020 г. се очертава като трудно. Вече е факт намалението на приходите в сравнение със същия период на миналата година, очаква се до края на настоящата само от туристическите такси те да бъдат със 700 хил. лв. по-малко от плануваното. Същевременно се увеличават разходите за социални услуги и помощи, което прави още по-сложно финансовото състояние на общината, казаха общинарите на срещата.
Представителите на туристическия бизнес споделиха проблемите, с които очакват да се сблъскат през летния сезон и изразиха надежда за предприемане на адекватни и навременни мерки от страна на държавата за регулиране на бизнеса в условията на епидемията.
Срещата стана повод да бъде декларирано общото желание за обединение на всички туристически организации и структури в Банско, за да стане възможно, със съдействието на Общината, да се изгради единна политика за развитието на туризма. Наболелите от години проблеми за ценовата политика, изваждане на светло на целия бизнес, изграждане на спортна инфраструктура и на втора кабинкова линия и пр., бяха въпросите, които участниците в дискусията посочиха като основни и определящи развитието на града като целогодишен курорт от висока класа.

Добавете Вашия коментар

TOP