Фестивал "Шарена стомна 2018" разлюля Добринище

09 Октомври 2018 | 12:54
0 коментара
Култура

Втори Международен фолклорен фестивал „Шарена стомна 2018“ разлюля  Добринище.

Така, градчето стана място, на което се срещат песента и танца, не само през лятото по време на поредицата Добринишко лято, а през всички сезони на годината. Една завладяваща магия от пъстрата палитра на фолклорната ни съкровищница.

За втора поредна година Добринище беше домакин на Международен фолклорен фестивал за танцови клубове „Шарена стомна 2018“ .

Площадът грейна от пъстрите цветни носии на 700 участници от България, Сърбия, Македония и Гърция, които изплетоха дантела от ритми и сътвориха незабравимо фолклорно надиграване.

Приветствени слова поднесоха Кмета на Община Банско Георги Икономов, Кметът на Добринище Китан Галчев и Председателя на националната секция CIOFF - България Емил Павлов.

Водени от красотата на танца, танцьорите показаха богатството на фолклора, представяйки своето населено място и родина. Участниците във фестивала имаха удоволствието да се включат в семинар за народни хора, където съвместно с лектори разучиха автентични хора от различни фолклорни области на България.

Народният представител Александър Мацурев, Кметът Китан Галчев и общинските съветници Петър Галчев и Иван Тонин с удоволствие връчиха наградите - Грамоти и шарени стомни с логото на фестивала.

Песните на Снежина Андреева огласиха града, извиха се кръшни народни хора. Всички, докоснали се до магията на фестивала ще носят завинаги в сърцето си очарованието и вълшебството на танцовото изкуство и ще запазят скъп спомен от Добринище!

Добавете Вашия коментар

TOP