Фалстарт на делото на кмета Ат. Камбитов срещу общинския съветник Калоян Ханджийски

23 Април 2019 | 17:22
7 коментара
Общество

Делото, което кметът на Благоевград Атанас Камбитов заведе срещу общинския съветник от ДСБ Калоян Ханджийски, започна с фалстарт. За вчера бе насрочено първото заседание, но районният съдия Емилия Дончева не даде ход на делото, тъй като ищецът – кметът, се оказа нередовно призован. „Призовката е връчена на деловодителя Елица Стоянова, а не на кмета, който е посочил служебния си адрес за призоваване. Съдебното производство е образувано в лично качество и предвид, че лично го касае, призовката трябва да му се връчи лично”, поясни съдията.

Кметът бе представляван на делото от шефката на дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки” Антония Методиева, придружавана от Мартин Лалев, началник на отдел „Правно-нормативно обслужване и човешки ресурси” в същата дирекция.

Съдийката се изненада от присъствието на шефката на общинския юридически отдел, с която преподават на студенти в ЮЗУ, и се наложи да й припомни чл. 32 от Гражданско-процесуалния кодекс относно представителството на страните по пълномощие. „Независимо от заеманата длъжност кмет, ищецът участва като гражданскоправен субект и следва да се яви лично или да бъде представляван от адвокат, родители, деца или съпруг”.

Ответникът Калоян Ханджийски се яви без адвокат, тъй като е решил сам да се защитава. В готовност да свидетелстват пред залата чакаха зам. председателят на ДСБ – Благоевград, бизнесменът Владимир Миленков, и бившият регионален координатор на партията Димитър Стойчев. Делото обаче се отложи за 15 май.

„Очаквах в залата да дойде кметът, а той изпрати общинските юристи. Направо съм изумен. Сега отивам на общинската сесия да му искам оставката”, заяви Калоян Ханджийски.

Припомняме, че кметът Атанас Камбитов реши да заведе дело срещу него по повод публични твърдения, в които се съдържат внушения за злоупотреби при изграждането на регионалното депо. Цената на гражданския иск за обезщетението в резултат на деликт – непозволено увреждане, е на стойност 1 лев. Исковата молба е подадена в съда през ноември миналата година, но делото се забави във времето заради процесуални пропуски. Първоначално молбата е върната от съда като нередовна заради неплатена държавна такса от страна на ищеца. След това пък се оказа, че ответникът Калоян Ханджийски няколко месеца не може да бъде открит, тъй като бил търсен за призоваване не на постоянния си адрес в Благоевград, а на настоящ адрес в София, какъвто имал в миналото във връзка с работата му, който бил посочен в исковата молба. 

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА в.Струма

Добавени коментари

хахахах публикува:
24 Април 2019 | 09:48
и после тия преподават на студенти, а не са наясно с основни положения в ГПК, които се знаят от първокурсниците.
лошо много лошо публикува:
23 Април 2019 | 23:23
малеее тоя мартин лалев с колата ли дойде защото миналия месец му взеха книжката за алкохол и ако не верваш неделчо му я потърси да видиш че я немаааааааааааа и не е срамно човек да си признаеееееееее адвокат на общината хванат с алкохол и са е тръгнал да защитава кмета малеееееееее та това са вече ценностите на герб в благоевград.
Очевидец публикува:
23 Април 2019 | 22:29
Камбитов се е обградил от всякъде с прости пеперуди,НО Цветни ! За жалост летят от цвят на цвят, а в повечето случаи и те незнаят на къде.
Любопитен публикува:
23 Април 2019 | 20:37
Добре де,ако Методиева е тъпа П....,акъла на Камбитов,къде е ?
Лелеее публикува:
23 Април 2019 | 20:34
Ама тея в общината е вярно че са много прости
!!! публикува:
23 Април 2019 | 20:18
ТОЛККОВА Е И ЮРИСТ МЕТОДИЕВА!!!
до кога публикува:
23 Април 2019 | 18:04
Е добреде гражданско дело а кмето камбитов праща в съда юристите на общината какво става бе хора събодете се докога ще спим;

Добавете Вашия коментар

TOP