Фалшива подписка разбуни духовете в Кресна

16 Януари 2019 | 19:53
0 коментара
Общество

Във връзка с изнесена в електронна медия статия, като Кмет на община Кресна Ви уведомявам:

Същата подписка  е изпратена и до мен на 01.08.2018 г. След направената служебна справка се установи, че лицата положили подпис са 59 и само 14 от тях са жители на с. Ощава.

Има внесени до мен Заявления на жители на селото, които са заявили, че се отказват от подписа си поради това, че са го положили върху празен лист и са били излъгани от инициатора на подписката Тихан Спасов.

Не е вярно и твърдението, че потребителите на услугата „Топъл обяд” са били заплашвани от Спас Ташев и Валентин Стоичков. За същото има внесена подписка от потребителите на 27.08.2018 г., че никой и по никакъв начин не е бил заплашван. Искам да уточня, че включването в социалната услуга „Топъл обяд” става след одобряване  от ДСП гр. Благоевград. Към момента 5 /пет/ лица от село Ощава получават топъл обяд.

На 16.01.2019 год. проведох среща с жителите на с. Ощава, на която присъстваха по-голяма част от  постоянно живеещите в селото. Всички бяха единодушни и категорични, че написаното не отговаря на истината. Обвиненията към кметският наместник Спас Ташев, че е ощетил селото в големи размери са пълна лъжа измислена от инициатора на подписката Тихан Спасов. Кметските наместници на разполагат с бюджет и няма по какъв начин да ощетят селото или общината с каквито и да е средства.

От многото изказали се на срещата се установи, че подписката е манипулирана.  На хората е обяснявано да се подписват, че желаят ремонт на пътя за м. „Езерец”.

Възмущение се изказа и от това, че инициатора на подписката е ходил по домовете на хората с празен лист, на който те се подписали и след това е съчинил обвиненията срещу г-н Ташев и г-н Стоичков. Хората заявиха, че част от лицата фигуриращи в списъка са в чужбина. Жителите на село Ощава са готови за среща с журналисти за доказване на истината.

Както досега, така и за напред, аз като Кмет на община Кресна ще обръщам внимание на всички подадени сигнали от жителите на общината, стига те да не обслужват нечии лични вражди и да не обслужват задкулисни политически цели.

 

Николай Георгиев

Кмет на Община Кресна

Добавете Вашия коментар

TOP