Facebook с нова услуга за трансфер на снимки

03 Декември 2019 | 13:11
0 коментара
Любопитно

Facebook обяви, че пуска нова услуга за трансфер на снимки от и в други платформи.

Потребителите ще могат с няколко клика да прехвърлят клиповете и снимките от един профил в друг, без да се налага първо да ги изтеглят на своя компютър, предаде vesti.bg.

Услугата тръгва поетапно за потребителите в различните държави, като трябва да е достъпна по целия свят до края на първата половина на 2020 г. Първоначално тя е съвместима с Google Photos, като постепенно ще се добавят и други платформи.
Услугата е разработена чрез Data Transfer Project - общ отворен проект на ИТ компании, чрез който да улеснят прехвърлянето на информация между услугите си, когато потребителите поискат това. Facebook казва, че информацията ще е криптирана и ще може да се прехвърли след допълнително въвеждане на паролата.

Новият софтуер все още се тества и затова първоначално ще е достъпен за ограничен брой потребители. Те постепенно ще стават все повече, като според техните коментари може да се направят и допълнителни промени в услугата.

Първите потребители, които имат достъп до новата функция, са в Ирландия. Постепенно тя ще става достъпна и от други държави. Освен това Facebook призовава и други компании да се присъединят към Data Transfer Project.

В проекта вече участват Apple, Microsoft, Google, Facebook, Twitter и др. Затова се очаква постепенно техните услуги да могат по-лесно да прехвърлят данните на потребителите помежду си, както е и едно от изискванията на европейския Общ регламент за защита на личните данни (GDPR).

Добавете Вашия коментар

TOP