Европейска заповед за арест на Йоско Костинбродския

29 юни 2020 | 13:50
0 коментара
Европейска заповед за арест на Йоско Костинбродския

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за арест на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, за изтърпяване на влязла в сила присъда, съобщиха от държавното обвинение.

Заповедта е изпратена на съдебните власти в Гърция за арест на Йосифов за изпълнение на наложена му и влязла в сила присъда в България. Заповедта е издадена веднага, след като Специализираната прокуратура бе уведомена от компетентните органи чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, че на 18 юни 2020 г. лицето е задържано на територията на Република Гърция.

На 5 юни 2018 г. Йосифов бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим за изнудване с нанасяне на лека телесна повреда на български гражданин. Осъдителната му присъда бе потвърдена от Върховния касационен съд и влезе в законна сила. Йосифов трябва да изтърпи и още едно наказание от 3 г. лишаване от свобода по предходна условна присъда на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил, в чийто изпитателен срок той извършва горното престъпление.

Костинбродския и неговата банда са подозирани в извършването на множество поръчкови убийства и грабежи. Той и аверите му са уличени в отвличането и убийството на сина на президента на "Славия" Венцеслав Стефанов. Преди повече от пет години той бе пуснат благосклонно от съда, въпреки множеството предупреждения, че ще избяга.


Добавете Вашия коментар!