Европарламентът гласува 37 милиарда евро за най-засегнатите от коронавируса

27 Март 2020 | 12:13
0 коментара
Политика

Европейският парламент прие на извънредно заседание почти единодушно предложенията на Европейската комисия, свързани с облекчаването на последиците от епидемията от COVID-19.

Евродепутатите подкрепиха мерките в помощ на гражданите и дружествата, които предвиждат насочването на 37 милиарда евро към засегнатите най-чувствително от епидемията, се посочва в съобщение на ЕП. Средствата ще послужат на здравните системи, на малки и средни дружества и на пазара на труда. Предложението на ЕК беше прието с 683 гласа "за", един "против" и четирима въздържали се.

ЕП подкрепя осигуряването на 800 млн. евро от фонда за солидарност на ЕС за покриване на извънредни разходи в областта на общественото здраве. Това предложение бе прието с 671 гласа "за", трима "против" и 14 въздържали се.
Евродепутатите одобриха и предложението авиопревозвачите временно да бъдат освободени от задължението да кацат и излитат от дадени летища в точен ден и час. Това ще спре празните полети в условията на епидемия, отбелязва ЕП.

Обичайните правила ще бъдат отменени през целия летен сезон, от 29 март до 24 октомври тази година. Предложението беше прието с 686 гласа "за" и двама въздържали се.

Добавете Вашия коментар

TOP