Евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов очарован от Роженския събор, тропна хорце на поляната

25 Юли 2019 | 16:23
0 коментара
Култура

Евродепутатът от ГЕРБ в Пиринско Асим Адемов се наслади до краен предел на магията на Роженския събор, видя наш репортер.

Той, заедно с председателката на НС Цвета Караянчева бяха сред гостите на фолклорния форум през първия му ден.

Двамата бяха забелязани да се любуват с нескрито възхищение и на сергиите по поляните, приятелски разговаряйки с търговците.

Минути след това, очаровани от атмосферата на Роженския събор се хванаха на хорото, ведно с останалите посетители.

И понеже, хоро без водач няма, честа да го води се падна случайно или не на Цвета Карянчева, която уверено го поведе, гордо веейки бълграския трикольор в ръка.

„За първи път бях на Роженския събор. Впечатлен съм от атмосферата на събора, от това как хората умеят да се веселят и колко са усмихнати. Сигурен съм, че това е замисълът на събора - да съхраним и продължим нашите традиции. И смятам, че това се постига.
Трябва да се отчете и заслугата на кмета на община Смолян Николай Мелемов да организира такова мащабно събитие и му пожелавам да продължава в същия дух. 
Видях сериозно възраждане на традициите в родното производство и аз, като член на комисия по земеделие в Европейския парламент, ще работя за подкрепа на местните ни производители”, написа във фейсбук профила си Асим Адемов.

Добавете Вашия коментар

TOP