Евродепутатът Асим Адемов стратира кампания "Да опознаем Европейския съюз"

17 Ноември 2017 | 15:52
0 коментара
Политика

През изминалата седмица няколко училища от Благоевград бяха домакини на предприетата от евродепутата г-н Асим Адемов инициатива „Да опознаем Европейския съюз”.

Кампанията стартира в ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ и VII СУ „Кузман Шапкарев“ и се предвижда да обхване всички гимназии и средни училища в област Благоевград.

Целта на предприетите информационни срещи е да се подобри осведомеността сред младежите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите, с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването и обсъждането на европейския дневен ред.

„С иновативното си мислене и новаторска визия, младите хора са двигателя на прогреса на съвременното общество. Те са нашето бъдеще и стремеж към създаване на един по-добър свят. Причудливите на пръв поглед идеи са в основата на развитието и усъвършенстването на нас самите и заобикалящата ни действителност.“, отбеляза г-н Адемов.

Чрез интерактивна мултимедийна презентация, младежите се запознават с историята на създаването на Европейския съюз и различните институции, функциите им и ролята, която изпълняват на международно ниво. В отворена дискусия любознателните ученици, се провокират да изразят мнението си относно Председателството на България на Съвета на ЕС, възможностите им като граждани на Европейския съюз, перспективите на България за приемането й в „Шенген“ и много други въпроси засягащи бъдещото икономическо развитие на страната ни като пълноправна държава членка на ЕС.

При проведените към момента срещи с ученици от IX до XII клас, младежите изразяват силния си интерес към обявения в началото на месеца ученически конкурс на тема „ България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“, който ще продължи до края на годината. Допълнителна информация за конкурса е достъпна за всички желаещи да се включат на фейсбук страницата на г-н Асим Адемов.

Добавете Вашия коментар

TOP