Евродепутатът Асим Адемов и зам.-министъра на образованието инж. Таня Михайлова ще посетят училища от Гърмен и Гоце Делчев

29 Ноември 2018 | 15:33
0 коментара
Общество

На 30.11.2018 г. /петък/ г-н Асим Адемов, член на ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент и инж. Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката ще посетят училища от общините Гърмен и Гоце Делчев.

Ще бъдат посетени Обединено училище „Христо Ботев“ с. Долно Дряново, Обединено училище „Христо Ботев“ с. Дъбница, Основно училище „Д. Талев“ с. Хвостяне, Основно училище „П. Хилендарски“ с. Горно Дряново.

В споменатите училища те ще се срещнат с учителските колективи, за да дискутират актуални проблеми в сферата на образованието, както и ще се запознаят с подобренията на материално-техническата база, извършени с помощта на средства от МОН.

В с. Хвостяне тържествено ще бъде открита изцяло санирана сграда на училището.

Посещението ще завърши в ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев, което е едно от двете училищата посланици на Европейския парламент в областта тази година. Г-н Адемов ще се срещне с учениците и ще ги запознае със структурата и функциите на ЕП, Европейската комисия, Съвета на ЕС и Европейския съвет, както и с детайли от дейността си като евродепутат. Срещата е част от кампанията на г-н Адемов „Да опознаем Европейския съюз“, целяща да информира младите хора относно историята, значението и ролята на ЕС.

Добавете Вашия коментар

TOP