Ето защо всички красиви жени пият сутрин гореща вода

01 Март 2019 | 17:53
0 коментара
Любопитно

Смятате ли, че пиенето на чаша студена вода сутрин е много полезно?

Време е да сложим край на тази практика и да разберем колко целесъобразен е този навик, защото в зависимост от температурата на водата може да бъде както полезна, така и не много.

Защо е нужно да пиете вода?

Всеки уважаващ себе си човек поне веднъж в живота си се интересува от тайните на младостта, пречистването и отслабването. И само в една гледна точка се обединяват официалната и алтернативната медицина – човек трябва да пие вода. Но как, кога и каква – всеки има собствено мнение.

Анализирайки съветите на традиционната и народната медицина, аюрведа и източните учения на тибетските лами, се оказва че чистата вода е единственият източник на живот и дълголетие и ние също е нужно да я пием правилно. Човек се състои от 60-80 % вода. Оттук и отговорът на въпроса Защо да пием много вода? - За да живеем!

Думата много означава неопределени литри. Пиенето на осем чаши вода на ден не е необходимо. Най-малкото няма научно потвърждение за това указание. Официалната медицина смята, че трябва да пиете толкова вода - колкото искате, и тогава, когато искате.

Точното количество вода зависи от пола, възрастта, теглото, физическото натоварване, околната среда, храната и други признаци.

Според статистическо проучване на института по медицина в САЩ достатъчно е мъжете да използват 3.700 л течност на ден и около 2.700 л жените.

И няма значение в каква форма влиза течността в тялото: под формата на сок, чай, супа, плодове и зеленчуци.

[Гореща вода сутрин]

Но според източното учение за тайна на вечната младост се счита именно горещата вода. Не вряща, не топла, а вода с температура 40-45 градуса. И в същото време, най-лошото нещо, което може да направи човек за тялото си, е да пие студена вода или напитки с лед.

Тибетските лекари са сигурни, че чаша топла вода сутрин на празен стомах удължава живота с 10 години!

Горещата вода заглушава елемента на огъня – стомаха, убива микробите, натрупани в него през нощта. В Китай от малки учат децата си да пият предварително загрята вода преди хранене. Дори и в ресторантите, преди да донесат поръчката на клиента, му сервират чаша гореща вода.

Аюрведа твърди, че чаша топла вода след събуждане ще ви помогне да се отървете от мигрена, високо кръвно налягане, анемия, затлъстяване, артрит и други заболявания. Разбира се, здравият разум в тези твърдения е: тялото не се събужда от студена вода, а изпитва шок и включва сигнали, насочени към нагряване на водата до оптималната температура – вътрешно телесната температура.

С други думи, в храносмилателните органи възниква съдов спазъм за защита на стените на хранопровода и стомаха, произвежда повече слуз и следователно забавя храносмилането. Едновременно със спазъма на стомаха се получава спазъм на жлъчния мехур и се образува стагнация на жлъчката. Вместо да абсорбира хранителните вещества, тялото изразходва енергия за регулиране на температурата. Това не е най-добрият начин за изгаряне на калории, напротив – един от най-лошите.

Пиенето на гореща вода на пълен стомах е безсмислено. Най-добре е това да се прави сутрин на празен стомах. Чаша такава вода ще отпусне мускулите на храносмилателните органи, ще почисти стените на стомаха от остатъците от храна и стомашния сок и ще нормализира киселинно-алкалния баланс.

[Пиене на топла вода сутрин помага на женското здраве]

Благодарение на чаша гореща вода сутрин се подобрява метаболизмът, кръвта се пречиства, усилва се процесът детоксикация през кожата, бъбреците и лимфната система. Подобрява се потокът на жлъчката, тялото постепенно се събужда, а храносмилателната система работи много гладко, без шок и претоварване. Резултатът от този ежедневен сутрешен ритуал ще бъде чиста кожа - без мазен блясък и акне, внезапна загуба на теглото без усилие и нормализиране на кръвното налягане.

Не размишлявайте защо да пиете топла вода на празен стомах, а действайте - не вряща вода, а затоплена вода всяка сутрин и пийте бавно на малки глътки.

Не бързайте със закуската - изчакайте 20 минути с приема на храна. И за да видите резултата, опитайте се да започнете още утре, за да бъдете скоро приятно изненадани!

Добавете Вашия коментар

TOP