Някои хора не харесват сутрините , а други хора  им се наслаждават. Независимо от кой тип сте, все още има добър шанс да промените вашата сутрин към по-добро.

Следващия път, когато се събудите, опитайте няколко от тези 10 съвета. 

Повечето отнемат само няколко минути, но ще ви помогнат да се чувствате подготвени и спокойни за всичко, което трябва да свършите по време на работа, пише "Бизнес инсайдър".

Първият съвет е: Направете кратка разходка сутрин

Излизайки навън, без да има конкретна причина, е знак за тялото, че е време да се зареди с нова енергия, освен това - ходенето ви поддържа по-здрави и във форма.
Проучване, публикувано от Харвард, установи, че три часа ходене на седмица намаляват риска от сърдечен удар и инсулт с около 35 процента.

На второ място: Оправете си леглото сутрин

Източник: Thinkstock/Getty Images

Не ви е необходима цяла тренировка рано сутринта, за да се чувствате добре.

Всичко се крие в малките неща, като да си оправите леглото, но грижливо. Това съветва адмирал Уилям Мак Равън.

Той казва, че не трябва само да "нахвърлим възглавниците обратно върху леглото. Оправете леглото, но както трябва. Погледнете леглото и ще видите, че стаята ви изглежда много по-добре, ще сте доволни от тази малка задача сутрин", особено вечер, когато ще се върнете в подреден дом. 

Уилям Мак Равън е автор на книгата "Оправи си леглото: Малките неща, които подобряват ежедневието ни", където дава интересни съвети, с които да променим значително заобикалящата ни среда.