ЕС се готви да махне граничния контрол от 15 юни

15 Май 2020 | 11:20
0 коментара
Общество

Да бъде премахнат граничният контрол от 15 юни за територията на целия Европейски съюз. Такова е предложението, което се обсъжда в Европейската комисия. Това стана ясно от информация, обявена по БНТ. Относно по-ранно отваряне на границите Брюксел препоръчва държавите са имат споразумения по между си.  

ЕК също така смята за излишно издаване на така наречените здравни паспорти, защото ако тестът е правен 72 часа преди ваканцията, туристът може да се разболее по време на самото пътуване. Препоръките на Брюксел предвиждат още да се носят маски по време на пътуване, но да не се оставя празна седалка в самолетите.

Брюксел препоръчва още, ако държавите членки решат да приемат туристи трябва да има готовност да поемат нуждите не само на местните, но и на туристите.  

У нас хотелиерите, които не разполагат с открити площи за хранене на туристите се принудени да трансформират паркинги и други открити зони, за да могат да предложат на гостите си места за хранене, също така да отговорят на изискванията.

Малин Димитров, от Варненската туристическа камара коментира правилника за работа на хотелите. Проблемът е, ако се заразят повече хора. Може да се наложи да въведем длъжност мениджър коронавирус, коментира той.

Добавете Вашия коментар

TOP