Ентусиасти посетиха Кресна и помогнаха за възстановяване на къщата на дядо Йоско

21 Ноември 2017 | 14:06
0 коментара
Общество

Група ентусиасти, водена от новия лидер на ПП АБВ, г-н Константин Проданов пристигна в Кресна за да помогне в довършителните работи по възстановяване на къщата на дядо Йоско.

Те се включиха в продължаващата Националната кампания на община Кресна за възстановяване на щетите от пожара, възникнал на 24 август 2017 г. в землищата на селата Ощава и Стара Кресна.

Припомняме, че къщата на дядо Йоско, който разплака цяла Балгария с трагедията си в този ден, изгоря до основи при огненото бедствие.

Така, за възрастния чоевк, който вече е "телевизионна звезда", всеки доброволец е нов лъч на надежда и затова посреща всички с разплакани очи и благословия.

Така е и този ден, защото ритловиците за покрива на новата му къща отдавна лежат на двора и чакат "своя майстор" да ги обели и да ги подготви за използване.

Кмета Георгиев му казал, че трябва да чака "гости" същия ден и дядо Йоско е на крак от ранна утрин.

"Обещал ми беше кмета и за това се разплаках, когато ги видях, че идват", казва нашия герой.

И как да не се разплаче човек, когато откакто стана белята с къщата при него се извърволиха куп добри люде. Кой от кой по-работливи! Кой от кой по-човечни! Кметът, ден по ден навестява строежа и все ще каже по нещо, с което да разсее дядовите неволи.

Когато групата поприключва работата си, трогнат до сълзи, дядото понечва да ги почерпи с домашна ракийка.

„Работата никога не свършва, а благата дума сгрява душата повече от всичко на този свят”!, казва с умиление възрастния чоевечец.

 

Добавете Вашия коментар

TOP