ЕНП: Ако е чул гласа на народа, Борисов да върне парите на хората

14 Януари 2017 | 08:58
0 коментара
Политика
ЕНП: Ако е чул гласа на народа, Борисов да върне парите на хората

Ако е чул гласа на народа, Борисов да върне парите на хората, заявяват в позиция от Единна народна партия (ЕНП) на Валентина Василева-Филаделфевс.

В последните дни станахме свидетели на две обичайни явления. През зимата обикновено пада сняг и държавата по традиция има драматични затруднения. На второ, но не по важност място, с наближаването на изборите управляващите започват „да чуват гласа на народа”, казват от ЕНП и продължават: Този прогрес в политическия слух на ГЕРБ ни изправи пред желанието на властта за тотална мажоритарна система внесена в последните дни от работата на този парламент. Така партията на Борисов реши да маркира за себе си територията с народната любов, по подобие на повечето домашни любимци.

ЕНП предлага на председателя на ГЕРБ да чуе народа по всички теми и докато предлага нула лева субсидия за партиите, да прехвърли десетките милиони натрупани в сметките на партията си от нашите данъци на Фонда за лечение на деца в чужбина.

„Борисов има опит, защото по време на първия си мандат против буквата на закона принуди всички министри, зам.-министри и членове на политически кабинети да върнат бонусите, полагащите им се средства за допълнително материално стимулиране и за участия в бордове за три години назад и ги заплаши с уволнение. А днес е много по-лесно. Бойко Борисов трябва да разпореди само на себе си, за да върне парите на хората за всички години, в които ГЕРБ е в парламента“, заяви председателят на ЕНП Валентина Василева-Филаделфевс.

Така популисткият ефект за властта ще е още по-голям, а партията и без друго е добре опасана с корпоративни интереси и ще смогне да се издържа от „безкористни дарения“. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP