Енчев пусна сигнал в прокуратурата срещу Джамбазки за публичен призив за разстрел

13 Август 2018 | 09:52
0 коментара
Политика

Бившият депутат от „Патриотичния фронт“ Велизар Енчев е подал сигнал в прокуратурата срещу евродепутата от зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Причината е негово интервю, в което призова да се разстрелват членовете на една политическа сила, тъй като били отговорни за отминали исторически събития на Балканите.

 

Ето и сигнала на Енчев до главния прокурор:

 

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ

Господин Главен прокурор,

На 12 август т.г., в интервю за сайта “Блиц”, евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки си позволи нещо недопустимо за едно цивилизовано общество – призова да се разстрелват членовете на една политическа сила, тъй като били отговорни за отминали исторически събития на Балканите.

 

Интервюто внушава, че заплахата на Джамбазки се отнася и за всички критици на сегашната балканска политика на правителството.

 

Господин Главен прокурор, тъй като живеем в правова държава, която не толерира поведение, застрашаващо личната неприкосновеност и обществения ред, очаквам да се самосезирате и привлечете към наказателна отговорност Ангел Джамбазки.

 

Ако наистина сме правова държава, всеки, който публично призовава да се използва огнестрелно оръжие срещу критиците на управляващите, трябва да бъде санкциониран с цялата строгост на закона.

 

12 август 2018 г.

Добавете Вашия коментар

TOP