Емил Димитров-Ревизоро: Цените на горивата са геополитика. В България те са най-ниски на Балканите

30 Октомври 2018 | 08:55
0 коментара
Политика

"Цената на горивата е геополитика. Вчера казах на едни недоволни хора, че като станат 500 000 души, ще ги въоръжим и ще ги пуснем да преплуват Черно море и Атлантическия океан, за да нападнат Русия и САЩ. Ще ги изненадаме със сигурност и могат да свалят цените на горивата."

 

Това каза пред камерата на БНТ депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров-Ревизоро, който коментира темата за растящите цени на горивата.

 

"Цените на горивата са световно цени. Дълго време имаше интерес цената на горивата да са ниски, за да страда Русия. Сега САЩ атакува Иран и налага санкции. САЩ и Русия в момента имат интерес от тези високи цени. Всичко това е геополитика. Българският премиер и българското правителство по никакъв начин не могат да влияят на тези цени. Не можем да стачкуваме под прозореца на премиера и да очакваме, че той ще се обади на Доналд Тръмп или Владимир Путин, за да ги заплаши да свалят цените. Тези стачки са политически. И все пак в България те са най-ниски на целия Балкански полуостров. В Румъния, Гърция, дори в Скопие цените са по-високи. Нормално е цените в отделните градове да са различни. Това е политика на различните вериги. Те се дебнат. Нормално е и на една магистрала, където минават повече коли, цените да са по-високи", смята Ревизоро.

Добавете Вашия коментар

TOP