Ембака ще обжалва присъдата от 12 г. затвор и 340 000 кръвнина за убийството на АМ „Струма”

30 Юни 2018 | 06:53
0 коментара
Криминално

Емил Първанов-Ембака бе осъден вчера на 12 г. затвор за убийството на Николай Чивиев-служител на "Агромах", извършено на 26 юни 2015 г. по време строящият се ЛОТ-4 на Автомагистрала "Струма".

Присъдата постанови 5-членен състав на Окръжен съд-Благоевград, председателстван от съдия Диана Узунова, те ще бъде изпълнена при първоначален строг режим. Първанов, който е от Сандански трябва да заплати както разноските по делото, така и общо 340 000 лв. обезщетение на близките на убития от него Чивиев, който бил бивш служител на Чуждестранният легион.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

До окончателното произнасяне на присъдата, Първанов остава с мярка "подписка". Първанов бе защитаван от адвокатите Марин Марковски и Росен Недин. Присъдата бе постановена след 4-часови заключителни пледоарии на защитниците на обвиняемия и тези на ищците. Съдебния състав се оттегли в 14 часа, а присъдата бе постановена в 16.40. Първанов бе оправдан от съда, че е извършил убийството по хулигански подбуди, Прокуратурата в лицето на Весела Стоилова искаше 20 г. затвор за Емил Първанов с мотива, че престъплението е извършено умишлено и по хулигански подбуди.

Защитата в лицето на адвокат Марин Марковски и Росен Недин поиска убийството да бъде преквалифицирано „в състояние на афект“ или „при неизбежна самоотбрана“. От предоставените доказателства като видеозаписа става ясно, че Ембака се приближавана 1,5 м. от Чивиев и хвърля по него голям камък, който попада в главата му. От записа се вижда също, че Първанов хвърля на няколко пъти и по-малки камъни по Чивиев.

Инцидентът стана точно преди три години и три дни на 26 юни 2015. При преминаването с личния им автомобил през забранен участък за движение Първанов и семейството му са спрени от Чивиев, който след словесни нападки между двамата, с палката си счупил предното стъкло на автомобила на Първанови. Със случаен транспорт на фирма „Агромах“ пострадалият е транспортиран в болницата в Сандански с Лада-Нива. В колата до болницата отива и Емил Първанов. Малко преди пристигането в болницата Николай умира. Разбирайки това, Емил бяга и се укрива в продължение на няколко месеца, след което се предаде на Полицията.БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP