Елхата в Благоевград грейна, кметът Атанас Камбитов и малчуганите запалиха коледните светлини в града

05 Декември 2018 | 20:00
1 коментара
Култура

Елхата в Благоевград грейна, кметът Атанас Камбитов и малчуганите запалиха коледните светлини в града.

Благоевград засия в хиляди разнообразни цветове, които донесоха коледния дух.

На площад „Георги Измирлиев“, кметът д-р Камбитов приветства жители и гости на града. „Благодаря Ви, че сте тук! По стара традиция вече осма година заедно палим коледните светлини. Пожелавам на всички весели коледни и новогодишни празници“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. 

Малко преди елхата да грейне, Дядо Коледа пристигна по нетрадиционен начин и тази година в Благоевград - не с шейна, а изненадващо се появи на ТИР и зарадва всички, които с трепет го очакваха.

Белобрадият  Старец стигна до сцената, придружен от Снежанка и джуджетата. От небето заваляха безброй блещукащи снежинки, които обгърнаха центъра на града с магия и вълшебство.

Началото на празничната програма започна с приказно шествие, предвождано от Детски духов оркестър и мажоретен състав „Бижу”.

Парадът тръгна от Съдебната палата, премина по централната улица в Благоевград и стигна до сцената на площад „Г. Измирлиев”.

Водещ на събитието бе Мария Силвестър.

Специално за децата на Благоевград, за които това е един от един от най-вълнуващите моменти в годината, организаторите бяха подготвили атракциони, кокили, светещи топки и много други изненади.

„Следвай звездата, озари пътя!” е мотото, под което тази година ще премине коледно-новогодишната програма на Община Благоевград.

Коледните изненади продължават с много занимания за малки и пораснали деца, организирани от Община Благоевград. След великолепното начало на Коледния фестивал  програмата ще продължи с любими инициативи като „Часът на приказния разказвач“, „Работилница на Дядо Коледа“, Детски коледен панаир и редица концерти на институтите в Благоевград.

Кулминация на вечерта бе пищната заря, която озари небето над града, минути след грейването на елхата.

Добавени коментари

Иво публикува:
05 Декември 2018 | 21:59
Радвам се !!! Уникално е !!! ..в Англия дори не е така

Добавете Вашия коментар

TOP