Елена Йончева: Шашната съм! Ако искате, ме разстреляйте!

29 Януари 2019 | 21:26
1 коментара
Политика

"Шашната съм! Ако искате, ме разстреляйте!" Това заяви Елена Йончева пред Епицентър.БГ във връзка с информация на бТВ, цитирана от всички основни медии в страната, че изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение по повод кредит от 25 млн. евро, за който бил подбуден от Цветан Василев да бъде отпуснат на журналистката Елена Йончева.

 

"Нямам кредит от КТБ. Нямам никакви средства в КТБ. Единствените ми отношения с банката са свързани с производството на филми," заяви Елена Йончева пред Епицентър.БГ, възмутена от невярната информация, тиражирана от телевизията.

 

Информацията за това съобщи сайтът на бТВ в 15:58 ч.

Тя гласеше буквално следното:

 "Изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение. Специализираната прокуратура го обвини в присвояване в особено големи размери за отпуснат кредит на Елена Йончева от 25 милиона евро! Обвинението е било повдигнато по делото на Елена Йончева. 

Според обвинението, Панталеев е действал в съучастие с другия изпълнителен директор на фалиралата банка – Георги Христов, който още не е получил обвинението си.Двамата вече са подсъдими по мегаделото за КТБ. 


Специализираната прокуратура твърди, съобщава БТВ, че Панталеев е бил подбуден от Цветан Василев, за да отпуснат на Елена Йончева 25 милиона евро. 
Наложената мярка за неотклонение на Панталеев е 50 000 лева, но ще се обжалва. 
Обвиненият отказа коментар."

 

В 18:03 ч. информацията на БТВ беше поправена. В нея вече липсва фразата, свързваща Елена Йончева с кредита за 25 млн. евро.

 

"Не е възможно на Елена Йончева да бъде отпуснат такъв кредит, това може да стане само на фирма, станала е грешка на сайта на БТВ", заяви пред Епицентър.бг Канна Рачева, автор на репортажа за обвинението срещу Александър Панталеев. Тя подчерта, че в обвинителния акт е написано, че Пантелеев в съучастие с Георги Христов, е бил подбуден от Цветан Василев да бъде отпуснат кредит от 25 милиона евро на фирма, без да се споменава името й. В сайта на БВТ обаче незнайно защо този кредит за милиони е свързан с името на Елена Йончева, нещо което Канна Рачева не е казала в репоржата си.  "Може би защото обвинението  на  Александър Панталеев е по делото на Елена Йончева", допуска Канна Рачева. 

 

Според обвинението през 2011година Панталеев и Христов присвоили пари, които Елена Йончева "изпрала през фирмата си", съобщи БНР.

 

Прокуратурата все още не е публикувала подробности, от които да стане ясно в какво всъщност се състои обвинението. На сайта на прокуратурата, в информацията за обвинението към Йончева, беше споменато, че предстои да получат обвинение още трима души, което заяви и зам.главния прокурор Иван Гешев.

 

Припомня, че преди седмица Йончева  беше обвинена за пране на пари заради усвояването на малко над 600 000 лв. през общо дружество с офшорка, за която прокуратурата твърди, че е контролирана от Цветан Василев.

Йончева твърди, че не е виновна за престъпна дейност и че срещу получените пари е произвела серия от документални филми с техника, закупена специално за целта.

Средствата са изплащани между 2012-2014 г.Епицентър.бг

Добавени коментари

ах публикува:
30 Януари 2019 | 15:15
Ах боли, боли.Какво? Сърцето ме боли.

Добавете Вашия коментар

TOP