Елена Йончева отговори на прокуратурата: Обвинението е абсурдно! Няма да ме сплашат!

22 Януари 2019 | 18:36
0 коментара
Политика

Журналистката и депутат от "БСП за България" Елена Йочева отговори на прокуратурата, която днес й повдигна обвинение за пране на пари.

 

"Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно.

 

Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното заснемане и монтаж, както и за репортажите в пряк ефир, е налична.


Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници.

 

Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката - тази организирана престъпна група, разграбва България.

Това няма да ни спре", написа тя във фейсбук.

 

Припомняме, че днес Елена Йончева се сдоби с обвинение за пране на пари. 

Журналистката е привлечена като обвиняема за пране на пари в качеството ѝ на собственик и управител на дружеството "Офроуд", с чиито средства тя е имала право да се разпорежда. Държавното обвинение твърди, че през 2012 г. Йончева е направила дружество с офшорна форма, която след това е внесла по сметките на новото дружество над 650 000 лева КТБ. Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания с търговското наименование „Далий Трейдинг Лимитид”. Според прокуратурата Йончева е знаела, че изпира пари, които са били източени от КТБ преди шест години.

Разследването се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутатите на ГЕРБ Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев.

 

Очаквайте подробности

Добавете Вашия коментар

TOP