Екстремно кино под звездите в Банско

17 Юли 2019 | 11:58
0 коментара
Култура

И тази година по традиция от 24 до 27 юли ще се пренесем под звездното небе на град Банско и Пирин планина със селекция от най-приключенските и екстремни филми през последните години!

 

Прожекциите стартират в 21:00ч. на централния площад „Никола Вапцаров“ в Банско.
Всички гости на Банско ще получат филмов подарък под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 12 филма от 11 страни (Австрия, Австралия, Канада, Германия, Бразилия, Италия, Франция, Испания, Белгия, Таджикистан, България). Програмата представя истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните места на нашата Планета. Ще пътуваме от Гренландия до Намибия, от Хималаите до Пирин планина, от отдалечените острови на Бразилия до Патагония. Филмите са между документалното и игралното кино, носители на множество международни награди.
Лентите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2019″ представят още много уникални кадри, които ще имате възможността да видите в четири летни вечери!

ТЕМАТИКА
История, приключения, пътешествия, алпинизъм, екстремни ски, сърфинг в океански води, планинско бягане, сноу кайтинг (комбинация от ски или сноуборд и кайт/ “хвърчило”), екстремна фотография, Base jumping, екстремен байк, катерене.

При дъждовно време прожекциите ще се проведат в Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров“.

Вход свободен!

Организатори са Община Банско, Читалище „Никола Вапцаров“, Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“.
Партньори на събитието: бутиков комплекс Molerite (Молерите), механа „Ореха“, ресторант „Орлово гнездо“

Добавете Вашия коментар

TOP