Екстрадират от Германия заподозрения за убийството на Виктория Маринова

17 Октомври 2018 | 11:03
0 коментара
Криминално

След като съдът в германския окръг Целе разреши екстрадирането на 21-годишния Северин Красимиров, заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова, се очаква той да бъде върнат днес в България.

Съдебна охрана ще придружава Северин с полет от Франкфурт до София, след което - отново с конвой, той трябва да бъде отведен в ареста в Русе. В присъствието на адвокат на Красимиров трябва да бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. В момента той е обвиняем задочно.

До 72 часа Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

На 12 октомври в Министерството на правосъдието бе получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров. Съгласно полученото съобщение, за това е информирана и прокуратурата на България, съобщиха тогава от ведомството.

Младата жена бе нападната, изнасилена и убита в Русе на 6 октомври. Германските власт задържаха Северин Красимиров на 9 октомври, осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

Задочно са му повдигнати две обвинения. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 г. затвор. Второто - за извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна.

Добавете Вашия коментар

TOP