Експолицаят Пене Алексиев отрязан от поръчката за видеонаблюдението на Петрич

18 Септември 2017 | 19:24
2 коментара
Общество

Елинпелинската фирма „Аркус Сигурност“ ООД на Николай Владимиров Спасов поема видеонаблюдението на община Петрич. Тя единствена изпълни всички препоръки на общинската комисия, назначена за провеждане на обществената поръчка, поради което бе обявена за безпорен победител, макар останала на финала сама срещу себе си.

Столичната „Хънтинг граунд“ ЕООД и  „Флай Нет 1“ ЕООД, която също е от Елин Пелин, бяха отстранени от състезанието поради отказ да си дооправят документацията. На финалната права – при отварянето на техническите оферти, бе отстранено и смятаното за фаворит по най-ниска офертна цена от 58 888 лв. „Елос“ ООД на разложкия експолицай Пене Алексиев. Оказа се, че Алексиев посочил подробно къде и колко обзорни камери за видеонаблюдение ще постави, но пропуснал да им впише техническите характеристики, същия пропуск направил и при мрежовите видеорекордери.

Офертата на „Аркус Сигурност Елин Пелин“ е 63 366,80 лв. без ДДС. Срещу тази сума охранителната фирма трябва да изгради локална оптична свързаност на територията на град Петрич и център за видеонаблюдение, обслужващ 45 обзорни видеокамери, 3 високоскоростни камери, 2 мрежови видеорекордера (16- и 32-канални), 3 монитора и 1 UPS устройство.

Обществената поръчка за монтиране на камери в Петрич е най-атакуваната от началото на годината до момента. Още в началото на процедурата група бизнесмени подадоха сигнали в Комисията за защита на конкуренцията, Агенцията за обществени поръчки и Общински съвет – Петрич с молба да бъде упражнен предварителен контрол по законосъобразността на процедурата. Според жалбоподателите поръчката е обявена с изисквания за технически особености, които изцяло нарушават правилата за свободна конкуренция – например в техническата спецификация е посочено, че мониторът трябва да тежи точно 3,99 кг, което било дискриминационно по отношение на всички монитори с тегло от 4 кг, успоредно с това в условията не било посочено изисква ли се цветно видеонаблюдение на камерите през нощта, откъде ще се захранват те, при условие че трябва да работят 24 часа, върху каква собственост – общинска или частна, ще бъдат монтирани камерите и т.н.

Вероятно поради летните отпуски от КЗК и АОП отговори още няма, въпросът не е разискван и на сесия.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/в.Струма

Добавени коментари

Кибик публикува:
19 Септември 2017 | 22:07
Ха. ха Пене и Камери , ха. ха- Флос секюрити......
питанка публикува:
19 Септември 2017 | 14:55
Е кой му готви документите та е допуснал такава грешка, сигурно някои корифей който само им взима парите ????

Добавете Вашия коментар

TOP