Експерти оцениха седмичната перспектива пред биткойна

14 Май 2018 | 08:05
0 коментара
Бизнес

Стойността на най-популярната криптовалута - биткойна (BTC) най-вероятно ще продължи да намалява на фона на редица негативни новини, смятат експерти, но не изключват и ново нарастване.

В края на неделята - 13 май - цената на биткойна, според данни на портала CoinMarketCap, се качи с 3,35% до 8,753 хиляди долара. На борсата Bitfinex криптовалутата е с ръст от 4,09% — до 8,715 хиляди долара, на GDAX — продължава да нараства с 3,36% до 8,718 хиляди долара.

РИА-Новости цитира експерти, които се опитват да посочат възможностите пред валутата. Според анализатора от "Алпари" Владислав Антонов миналата седмица е била наситена с важни за криптовалутите събития - разследването на дейността на южнокорейската криптовалутна борса Upbit и поредната разпродажба на средства от Mt.Gox. Те са попречили на увеличението на цената на биткойна до 10 хиляди долара и ще сдържат курса през тази седмица. След новините за Mt.Gox и Upbit настройката на участниците в пазара става отрицателна. Неутрализация на това временно може да направи ежегодната конференция за криптовалутите в Ню Йорк от 14 до 16 май.

Главният анализатор на Tokenbox и управляващ The Token Fund Игор Доганов отбелязва, че традиционно след събитието три години подред пазарът демонстрира оживление. Антонов е с по-сдържана позиция. "Ако в първата половина на седмицата курсът на биткойна не се вдигне над 8,75 хиляди долара, то следва да се очаква намаляване на котировките до 7,7 хиляди в края на седмицата", според него. /РИА-Новости
 

Добавете Вашия коментар

TOP