Ексобщинският шеф Радослав Тасков си купи 176 кв.м апартамент за 50 000 евро в бившата Докторска градина

06 Февруари 2020 | 10:01
6 коментара
Бизнес

Благоевградският общински съветник Радослав Тасков, бивш председател на местния парламент 3 мандата,  живее в ново жилище, в съседство с  дипломатически офис на грузинското консулство. Той обитава апартамент от 176 кв.м на 5-ия етаж от сградата на ул. „Митрополит Борис“ № 17, построена на мястото на бившия ресторант „Докторската градина”.

Градежът бе направен от фирмата на благоевградския предприемач Емануил Манолов, след като получи суперфиция право на строеж от собствениците на поземления имот – бизнес семейството Елмира и Ценко Въчкови и  братовчед им, художника Асен Ушев (вече покойник), бащата на световноизвестния графичен дизайнер и аниматор Теодор Ушев. Радослав Тасков е закупил апартамента преди 3 години в качеството си на управител на фирма „Център за анализи и стратегии” ЕООД на цена от 118 912 лв. с ДДС. Недвижимият имот е  изграден до степен на завършеност 63% – „груб строеж“, и включва 3 спални, дневна с кухня, баня и една тераса, ведно с мазе, общи части, както и паркомясто в подземния гараж. Данъчната му оценка е 79 463 лв. Параметрите около сделката ни станаха известни след официална справка в Имотния регистър. През 2017 г. пазарът на недвижимите имоти в Благоевград е бил много активен, като цените за квадратен метър показват усреднена сума от 600 до 700 евро, а в идеалния център могат да достигат до 1000 евро, сочи експертен анализ. Това означава, че тогавашният общински председател е сключил суперизгодна сделка с  фирма „Докторска градина“ ЕООД на бизнесмена Емануил Манолов, тъй като апартаментът му излиза 50 000 евро без ДДС на ниво „груб строеж“. Дали така смята и той попитахме Радослав Тасков, който обясни:

„Не знам какво означава изгодна цена, защото на купувача принципно винаги е скъпо, на продавача – евтино. Това е първото ми жилище, което купувам, досега живеех в наследствено – на майка ми. Закупих апартамента в сграда, намираща се на мястото на бившия ресторант „Докторска градина“, на нормална цена за този район на града. Водещо беше местоположението, опитът на строителя и отзивите, че строи качествено. Сделката е на „зелено“, преди да се започне строителството – на ниво проекти. Довършителните работи си бяха за моя сметка. Аз имам  апартамент с тераса. Всички си мислят, че е едва ли не целият последен етаж е мой. Но не е така. На същия етаж се намира консулството на Грузия”, заяви Радослав Тасков.

На репортерски  въпрос кои са другите му съседи той добави, че познава малко от собствениците. На първия етаж има зъболекарски кабинет на д-р Тюфекчиев, знаел, че апартамент имал и покойният гастроентеролог д-р Румен Цацов. Справка в Имотния регистър показа, че сред собствениците на имоти са физически лица, сред които Йордан Кормев, син на д-р Валентин Кормев, семейството на бизнесмена Радослав Митрев, който има заведения в центъра на града, дупнишкият адвокат Иво Гърнев, както и юридически лица – фирма  е собственик на партерно помещение от 148 кв.м, където се намираше едно време ресторантът.

В момента „Център за анализи и стратегии” ЕООД се води собственост на съпругата на Радослав Тасков – Албена. Чрез другата си фирма„Ефективни енергийни системи“ ООД наскоро тя построи жилищна кооперация на ул. „Трети март“. По отношение на тази сграда Радослав Тасков заяви, че е построена с инвестиционна цел – за продажба, и на този етап няма намерение да има там недвижим имот. Бившият общински председател сподели, че възнамерява да се върне в частния бизнес и че е на път да се откаже от политиката.в.Струма

Добавени коментари

analizator публикува:
06 Февруари 2020 | 11:55
centara za analizi na taskov zashto podvedoha za izborite nedel4o zarqta analiziraha pobeda na pyrvi tur a to kakvo stana katastrofa ne e 4estno taskov cntyra trqbva da byde obektiven, kakto kaza na dps 4e 6e imat trima
Таската е срам за политика в Благоевград публикува:
06 Февруари 2020 | 11:51
Таската е срам за съвременната политика в Благоевград... Той е задкулисието и маша на жъчките както и послушкото на Камбитов ... Така нареченият Доната или по точно Радослав Тасков Марадоната построи кооперация над клиника Рубидент ... От къде пари попитайте го не само да пишете на парче а директно право куме в очи.
поп Нафърфорий публикува:
06 Февруари 2020 | 11:24
Дреме му на патката на Таската, нагуши се яко, частично в комбина и с Камбата, и сега му пука на жилетката за политиката!
ТАСКАТА Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРАП публикува:
06 Февруари 2020 | 11:23
ИНТЕРЕСНО МИЕ КАК ВСИЧКИ ОТ МОДЕЛА ТАСКОВ КАМБИТОВ КУПУВАТ ОТ НАЙ ДОБРИЯ СТРОИТЕЛ В БЛАГОЕВГРАД МОЖЕБИ НАЙ ДОБРИ ЦЕНИ ДАВА КУЧКАТА БЕШЕ КУПИЛ СЪЩО АПАРТАМЕНТ
Насо публикува:
06 Февруари 2020 | 10:13
Малко ли комисионни взе
смрат публикува:
06 Февруари 2020 | 10:12
мирише ми на апартаментгейт

Добавете Вашия коментар

TOP