Ексклузивно в Pirinsko.com! Пребитият благоевградски охранител K.Тодоров коментира за инцидента в дискотека „Бикини” в Созопол

24 Юли 2017 | 20:11
0 коментара
Общество

 Ден, след като бургаски мутри предизвикаха меле в елитна дискотека в Созопол и пребиха зверски в нея благоевградския гард Кирил Тодоров, той реши да разкрие истината за нелепия инцидент единствено пред репортер на Pirinsko.com.

По думите му във въпросната вечер всичко станала за около 10 минути, време през което повечето от посетителите на дискотеката дори и не разбрали какво става. Пред нашия екип Кирил Тодоров обобщи случилото се така:

"Както всяка вечер, така и тогава бях на работа, заедно с още двама свои колеги Станислав Пенев и Иван Захирев от Бургас. Станислав пазеше входа на дискотеката отвън, аз и Иван бяхме вътре. Изведнъж видяхме как в дискотеката влизат около десетина човека. По – късно разбрахме, че всъщност групата им била от 20 души, като останалите десет бяха останали да чакат пред дискотеката, както и да наблюдават дали няма да дойде полиция. Десетимата влезли, сред които главатарят и популярен в бургаския ъндърграунд Димитър Харалампиев – Рочата, Янчо и Георги Джендов дори не бяха платили и вход. Още с влизането си вътре всички те започнаха да се блъскат в хората, без обаче да ги закачат. Но ясно личеше, че са влезнали в дискотеката с идея за проблем. Побутваха се в хората все едно е случайно. Като бодигард от дълги години обаче на мен ми стана ясно, че всеки момент ще се случи нещо. Инстинкта ми не ме излъга и след по – малко от пет минути от влизането на мутрите те се нахвърлиха върху мен и колегата ми. Първо започнаха да се разправят с управителя Христо Бардуков после се насочиха към нас. Започнаха да ни удрят, повалиха ни на земята и започнаха да ни ритат. Ние като охрана нямаме правомощия да посягаме и поради тази причина се оставихме на тях. Ако и ние бяхме скочили да се бием те щяха да ни изпозаколят. Това, че им се оставихме да ни удрят всъщност спаси всички от големи беди. Не ми се мисли какво щеше да стане. Всичко стана буквално за не повече от десет минути, след което си тръгнаха така, както бяха дошли.

На излизане от дискотеката единия от тях се нахвърли върху мен с думите : „ Падни бе, падни бе, на колене бе” и аз тогава само му казаха : „ Какъв си ти да ти падам на теб на колене”. В този момент, той ме удари в лицето и отново ме повали на земята. На случилото се стана свидетел единствено управителя на нощния клуб Христо Бардуков, който ми помогна да се изправя след това. Нападателите за първи път идват в тази дискотека, досега не бяха влизали в нея. Говори се, че влезли в дискотеката с цел сплашване, на кого обаче, така и все още не е ясно. Всички са мутри когато са група по 10-15 човека с ножове и палки. Ей, няма действащи реални закони. Да посягаш на длъжностно лице, полицай, охрана и накрая да си виновен че при самозащита си го ударил. Посягаш и лежиш минимум 5 години плюс бой за профилактика. Това трябва за да има респект а не заключен за 24 ка да има повече права от пострадалия....”, заключи Кирил Тодоров.

Той допълни, че въпреки нанесения побой няма да се откаже от работата си на бодигард, тъй като тя е в кръвта му : „ Не се страхувам от нищо и от никого, това е моята работа и ще продължа да я работя с хъс и желание, както и досега. Това е нещото, което обичам да правя и няма да се откажа занапред, само защото в страната ни няма закони, които да сложат ред на нещата”, категоричен бе Кирил Тодоров.

За случилото се незабавно е уведомен и собственикът на дискотека „Бикини” благоевградския бизнесмен Красимир Николов, познат като Шапката. Той пристигнал на място веднага след като е информиран за станалото се, но за минути се разминал с мутрите. Източници разкриват, че Кр. Николов е разговарял поотделно с всички засегнати от боя, както и че е обещал да ги обезщети за станалото.

Припомняме, че преди три години Кирил Тодоров бе нападнат и отново зверски пребит по време на работа от мъртво пияни клиенти на благоевградско заведение. И въпреки делата, които заведе срещу тях оттогава и до днес все още няма решение по случая. По време на очна ставка и в двата разпита тогава делото приключва срещу неизвестен извършител.

Източници на Pirinsko.com информираха, че пет от биячите в дискотека „Бикини” са заловени от полицията още същата вечер на изхода на Бургас. Те са оставени в ареста за 72 часа. Останалите все още са на свобода.

Прокуратурата вече повдигна обвинения за хулиганство на петима души. Ако бъдат признати за виновни, те могат да отнесат до 5 години затвор. Не е изключено обвиненията да се преквалифицират, тъй като към тях най-вероятно ще бъдат прибавени и телесни повреди заради побоя над Христо Бардуков и охраната на заведението.

От полицията съобщиха, че сред пострадалите е и 18-годишно момче. Изключително интересно ще стане, ако прокуратурата докаже твърденията на Бардуков за организирано нападение. Тогава положението на задържаните още повече ще се утежни и присъдите ще бъдат доста по-сериозни – ударната бригада може да отиде на топло за дълго. 

Безспорно най-много се отличава и най-дейният в мелето пред дискотеката Георги Джендов. 38-годишният мъж е с изтърпяна присъда като част от групата за наркоразпространение на Димитър Желязков-Митьо Очите. В началото на 2008 г. Джендов подписва споразумение с прокуратурата и получава 3 години и 6 месеца. Според държавното обвинение той е един от лейтенантите на Очите – ръководител на група за специални поръчки. Реално Джендов не изкарва и година в затвора. Той е сред първите от бандата, които излизат на свобода. Бургазлията е пуснат през ноември 2008 г., като мотивите на съда за това са, че към излежаването на времето в затвора са прибавени месеците в ареста, докато тече разследването по делото и предходни арести. Джендов има още прегрешения. Той се забърква в сериозни неприятности в началото на септември 2004 г. Тогава бургазлията е закопчан заедно с още 3 човека. 

Според ОД на МВР групата атакувала полицай, отзовал се на сигнал за побой в дискотека в сунгурларското с. Порой. Служителят на реда се легитимирал, но независимо от това четиримата се нахвърлили върху него. Униформеният бил принуден да се скрие в патрулката, но Джендов и останалите започнали да трошат возилото с метална тръба. Те ударили полицая и се опитали да му отнемат оръжието. При самозащита той гръмнал Джендов в рамото. Нападателите избягали с автомобил „Додж“, но по-късно са задържани в Бургас. Към този момент Джендов бил с висящо следствено дело за изнасилване от 2000 г. Към момента на ареста за мелето в „Бикини“, Джендов се води реабилитиран за всички тези престъпления.

Не по-малко интересна фигура е Пламен Русев. Той е разследван за мелето в „Час пик” в Слънчев бряг през лятото на 2013 г. Тогава с мачете е атакуван Камен Балбузанов, по прякор Куката. Страховитият плевенски бос и бандата му буквално са пометени от бургаската бригада. 30-годишният Русев отново се забърква в неприятности само няколко месеца по-късно. Явно окрилен от победата над Куката и хората му бургазлията напада с нож 33-годишен мъж. Според разследващите екшънът, разиграл се в 5 сутринта пред Компаса на ул. „Александровска”, е продължение на конфликт в дискотека. Пострадалият получава две прободни рани в корема, но за щастие се разминава без сериозно последствия. Дълго време се страхува да говори за нападателя си. 

Димитър Харалампиев-Рочата също е познат с избухливия си нрав. Бургазлията има няколко прояви в претъпкани заведения, досега минаваше между капките на родното правосъдие. Най-честата причина за това е, че свидетелите или потърпевшите често получават амнезия. Такъв е и най-пресният случай, в който беше замесен Рочата.

Случката е от средата на април м. г. Заедно с него е и близкият му авер Георги Недялков – Дългия, който е и един от петимата арестувани след мелето в „Бикини”. Тогава двамата са обявени за издирване заради екшън със собственик на пицария на ул. „Морска”. Пострадалият първо посочва нападателите си, но после казва, че се е объркал и съдът се произнася в полза на Харалампиев заради липса на доказателства. Бургазлията се забърква в екшъна само ден след излизането си от ареста заради атака над полицаи. Въпреки че първоначално е заплашен от до 5 години затвор, Харалампиев се разминава само с пробация за дръзкото деяние. Това обаче ще утежни още повече ситуацията за Рочата, тъй като наказанието изтича в края на следващата година, т. е. то е в сила по време на случката в бар „Бикини”. 

Дали и този път на групата ще им се размине – ще разберем съвсем скоро. 

Едно е сигурно – пострадалият Христо Бардуков е мъж на място, който има смелост и няма да оттегли показанията си, независимо срещу какво трябва да се изправи. Дали обаче само това ще е достатъчно – времето ще покаже.

Добавете Вашия коментар

TOP