ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир”

26 Юли 2019 | 09:44
44 коментара
Общество

На редакционната поща на Pirinsko.com постъпи сигнал от [email protected] за „СХЕМИТЕ“ на кмета на Община Банско ГЕОРГИ ИКОНОМОВ.

Към сигнала за доказателство са приложени снимки от къщата на кмета Икономов и договор за обществена поръчка между община Банско и фирмата на кумецът на Икономов - Димитър Даутев.

Pirinsko.com публикува сигнала без редакторска намеса:

Новопостроената къща на кмета

Къщата е построена през 2018 година на закупен от Икономов имот в централната част на град Банско. Прави впечатление с големите размери и изключителния лукс – скъпа външна ограда с изолация, позлатени бани и тоалетни, осветление от скъп кристал, луксозно обзавеждане. Къщата струва над 2 млн. лева. Прилагаме снимки отвън и отвътре.

След построяването на къщата и публикуването на снимков материал, направен от дрон, Икономов продава апартаменти на кумеца си – Димитър Даутов с цел узаконяване на изразходваните средства и на цена, която е много по – висока от цената, на коята се продават недвижими имоти в момента в Банско.

Преди построяването на новата къща в Банско, Икономови живеят на етаж от къща в Разлог, на която закупуват и втория етаж и също правят луксозен ремонт.

Още през първия си мандат Икономов е създал свои фирми (с подставени лица – управители на фирмите), чрез които да управлява общинските средства:

За строителство: Фирма “Лесострой 2010” ЕООД – Управител Димитър Даутов – кумец на Икономов.

Преди да започне мандата на Икономов, Димитър Даутов няма развит собствен бизнес. В момента тази фирма е основен изпълнител – самостоятелно или в консорциум с други фирми – на болшинството обществени поръчки за строителство в Община Банско. Отделно от изпълнението на големи обществени поръчки към същата фирма са насочени стотици хиляди лева по договори чрез директно възлагане. В допълнение – частни инвеститори в Банско са принудени да използват същата фирма, ако желаят да им бъде дадено разрешение за строеж.

 

Преди да започне да изпълнява поръчки през фирмата на Даутов, Икономов използва други фирми и прави разплащане към тях през фирмите на неговата съпруга. Такъв е случаят напр. за договора за “Ремонт на градски парк”, спечелен от “БКС” ООД.

При поръчката за ул. “Гоце Делчев”, която е разделена на етапи, прави впечатление, че единичните цени при определяне на прогнозната стойност на етапа, който се изпълнява от Даутов, са завишени с над 30 % от другия сходен етап. При запитване от изпълнителите на по – евтиния етап, Икономов е дал кратък и ясен отговор – “Трябва да се дадат нагоре”.

 

За почистване: Обединение, в което 60 % участие има фирма “Банско 2020” – Управител на фирмата – Борислав Попов – състудент на Икономов, а основно упълномощено лице за разпореждане със средствата – Димитър Даутов – кумец на Икономов. Фирмата е участвала в конкурс за почистване единствено и само в Банско.

 

Общински паркинги:

 

При създаването си фирмата се управлява от Димитър Даутов. След извършването на всички ремонтни дейности и пълното оборудване на фирмата с коли, СМС паркиране и др. Даутов напуска, а неговото място се заема от Николай Лечов – баща на другия кумец на Икономов. В тази фирма напр. е закупен “паяк” за 150 000 лева, който в момента се продава за 40 000 лева.

 

Охранителна фирма “Банско секюрити” изнудва търговски и туристически обекти в Банско да използват нейните услуги, като в отплата фирмите получават разрешения за удължено работно време. Известно е, че същата фирма се управлява от Александър Мацурев (бивш заместник кмет, в момента – народен представител) и Икономов. Регистрирана е на роднина на съпругата на Мацурев.

 

В момента всички роднини на Икономов заемат длъжности, чрез които управляват общински средства:

 

Райна Икономова – сестра – председател на Читалище “Банско” – второстепенен разпоредител с общински средства

 

Димитър Клечеров – племенник – заема специално открита за него длъжност в Общинска служба “Земеделие”. Преди това работил като юрисконсулт в Община Банско, но напуска след разгорелия се “кум гейт”.

 

Димитър Мунин – съпруг на племенницата на Икономов  Десислава Клечерова – работил в Техническа служба в Община Банско, през което време, ако някой гражданин има проблеми, трябва да се обърне към него по подходящия начин. В момента – директор на Общинско предприятие “Топлофикация”, което непрекъснато се захранва със заеми от бюджета на община Банско. Заедно с племенницата на Икономов имат надзорна фирма – “ДИД Консулт инженеринг груп”, която е надзор на общинските обекти и през която трябва да мине всеки частен обект в Банско, който трябва да бъде узаконен. Фирмата е на други лица, но може да се проследи връзката с племенниците, а на място на строежите се появяват винаги те. (Също имаме снимков материал).

 

Всички от сем. Икономови са “земеделски производители” и ползват европейски субсидии. 

 

Съпругата на Икономов е едноличен собственик на капитала в счетоводна фирма “Епик Консулт” ЕООД. Управител е Десислава Бояджийска - сестра на заместник кмета Ивайло Ръхов. Същата фирма води счетоводството на общинските фирми. Офисът на фирмата се помещава в сграда, която е изкупена почти изцяло през последните две години от Димитър Даутов и на която е направен луксозен ремонт.

Съпругата на Икономов – Павлина Икономова е собственик на редица фирми, които имат голяма дейност през двата кмески мандата.

Икономов, отново през Даутев, закупува и прави скъп ремонт и на вила в местността “Шилигарника” в ски – зоната на град Банско, която в момента е отдават под наем.

Добавени коментари

Дмитрий публикува:
29 Август 2019 | 12:30
Я думал такое только в России возможно...
Гошо публикува:
27 Август 2019 | 13:47
Икономов, лайно крадливо! Пожелавам ти всички страхове да ти се сбъднат! Първото образование на детето ти да е раковото!!
$$$ публикува:
02 Август 2019 | 19:08
Това е Grand Hotel “Св. Влас” - http://www.booking.com/Share-kM3pQx. Там е направено с вкус :)
$$$ публикува:
02 Август 2019 | 19:04
Да в ‘Grand Hotel Св. Влас’ се гледат бански сгради със сняг през прозорците. Къде сте виждали дамски дрешник в хотел?? Стълбището не е с мащабите на хотелско такова.
Съседка публикува:
01 Август 2019 | 19:59
Махни тези гайтани от оградата...ама то селото си е село
Реалист публикува:
28 Юли 2019 | 23:15
Еден верен си имаше Икономов, но се вече си остана сам?
До PR Teneva публикува:
27 Юли 2019 | 17:46
Хаха, Венето, всички знаем че ти пишеш по форумите друга работа ти немаш ей . А иначе плюеш по мацуревия по форумите и кафетата пускаш сигнале за него, ше затваряш механата му а икономов го защитаваш. утре икономов като не е кмет на Дурчов ли ще станеш ПР , на Баряков, на Колчагов ле? А дали банскале че те траят повече как мислиш?
До Венета Тенева публикува:
27 Юли 2019 | 17:34
Венета, целия град тезнае каква си що си. Работата ти е интриги да правиш да плюваш по хората. По цял ден в кафетата и даже плюеш по членовете на партията. Ти си по голем враг от комунистите. Що те чува кмето само тои си знае, ама след октомври ще бегаш май в другия отбор
До PR публикува:
27 Юли 2019 | 15:37
Венета ти ли чистиш тия златни кенефи в стил а ла ориент анадола? Сигурно да, та поне да си уплътняваш мизерната заработка при Икономов. То неможе само кафета, цигари и клюки по кафенетата и пред вас у Боянови на тиферич.!Вещица
Рекет публикува:
27 Юли 2019 | 13:11
Тоо рекетьор строи без разрешително без документи без нищо.Не му пука въобще като ходи по улиците на тоо мизерник.
Гражднин публикува:
27 Юли 2019 | 10:29
Искам само да знам дали бързо ти стана разрешителното за строеж или се бави 2 години, като за мен за един навес за дърва? И като одиш по улиците, пука ли ти шо мислаа хората за тебе?
Хахаха публикува:
26 Юли 2019 | 21:21
Икономова мършоо тая къща и милионите ти са от гражданите на Банско откраднати!Ти си за бесилото и целото ти племе.Кажи за къщата в Италия за имота в Гърция бе леке!Дано те линчуваме на площада на Банско за назидание на всички пумяр крадлив!Борисов нали е винаги за правдата сега къде е?
Ветеринар: публикува:
26 Юли 2019 | 17:43
Всички гербаджии са обхванати от Африканска чума-всички крадат като за последно.А сега!-Напишете едно име на управник назначен от ГЕРБ,който НЕ КРАДЕ?! Нали не си мислите,че и зам.кмета Кирицов е много чист? Най дребният факт е,че е разпоредил на всички подчинени на общината ведомства да правят покупките си САМО от неговия магазин за ел.потреби,независимо дали са изгодни цените или не. Заразата ГЕРБ е плъзнала навсякъде.Точно като Африканската чума!
Банско публикува:
26 Юли 2019 | 17:00
Таков крадлив и нагъл кмет Банско не е имало .Тоо толкова се самозабрави че незнае Кво върши.Икономов сичко че ти се върне травестит таков.И на тебе и на жена ти и на сино ти.Колко хора разплака ти боклук прост ама се че плачеш ти свиньо миризлива.
Сам публикува:
26 Юли 2019 | 16:23
Ха ХА, Ама моля ви се, италианската принцеса, сестрата на Долче и Габана, братовчедката на Луис Витон, наследницата на Версаче? да е надменна? естествено че заслужава кенеф от злато, тоалетна хартия от коприна, огледало от диаманти, чинии от платина, килим от бенгалски тигър, вода от айсберг ... в къща, където в съседния имот копат крадина и гледат прасе и кокошки.
Гражданин публикува:
26 Юли 2019 | 15:56
Не намесвайте името на Мацурев с това на Икономов. Двамата нямат нищо общо. Вижте Мацурев как се отнася с гржданите вижте и кмета! Кмета и жена му се държат все едно са бейове и царе, гледат ни сякаш всите сме червеи и амеби. Мацурев е възпитан, поздравява, усмихнат, говори сас всички. Лошо от него не сме видели, среща се с гражданите, обръща ни внимание.
Аха публикува:
26 Юли 2019 | 15:47
Мършо долна замина тоо пач.Се че те вида дека че идеш и дека че излезеш мама ти дееба и нещастнико лайнен.Затвор маймуно и за тебе и за Мацуревия пумяр
ДЖЪСТИ публикува:
26 Юли 2019 | 15:36
Кмете, за това ли те напуснаха и Въчкова, и Баненски, и Колчагов? Видеха какви са мечтите ти и целите ли? Златен кенеф??? Големи мечти, голям човек ...
BANSKO BG публикува:
26 Юли 2019 | 15:15
Еее, стига де, още няколко такива статии и Бего и чича му Кирица че си бегаа да се не опарат и те покрай кмето.
ГЕШЕВ публикува:
26 Юли 2019 | 15:05
Я че оправа всичко! Приключвам с хакерчето и ида!
Пропуски,пропуски-и-и! публикува:
26 Юли 2019 | 15:00
За къщата в Италия - ни дума! За хотел "България" в Банско - купен уж от другият дупелизец Малин Бистрин - ни дума! Ама хубави хора.Много му спестяват.
Приятел публикува:
26 Юли 2019 | 14:36
Кмете, не го слушай Владо К. Не си сам! Просто стълбите ти нагоре свършиха и сега тръгваш обратно. Хората са си същите и те чакат там, където ги остави! Нямат търпение да те срещнат, повярвай!
Владо К. публикува:
26 Юли 2019 | 14:27
Кметее, кмете! Сега оставаш сам, нали знаеш ...
а.м. публикува:
26 Юли 2019 | 14:13
сигнало е писан от бего, майка му иска да го прави кмет! хаха
Хахахаа публикува:
26 Юли 2019 | 14:11
Икономов ти си плод между скопен дявол и ялова вещица мама ти дееба и мършата скапана
Икономов публикува:
26 Юли 2019 | 14:04
Всичко е законно! НЯМА КОЙ ДА МЕ НАКАЖЕ!!!
Сонче сонче публикува:
26 Юли 2019 | 13:43
Соня,като зумираш снимката със спалнята се вижда, че парапета на терасата е същият,като на снимката отвън! Освен това се виждат и съседните къщи.За всеки банскалия са добре познати.Също тъка има доста сняг.Успех на изборите!
PR публикува:
26 Юли 2019 | 13:29
Ще съжалявате, че се гаврите с Жоро Икономов. Нещастни душици, и какво че има луксозна къща, незаконно ли е!?? Вие сте нищожества, а той щом може, го прави!!!! И пак ЩЕ ни изберете нас, защото ГЕРБ са вечни! НИЕ СМЕ ВЛАСТТА, НИЕ СМЕ НАД ВАС!!! МАЧКАМЕ !!!! А онзи сервитьор депутат да спре с интрижките, че Жоро не е сляп. Казах!
Порд публикува:
26 Юли 2019 | 12:54
Поредния кмет рекетьор от герб.. НАЛИ ГО виждаме от къде излиза лайното
Мацурев публикува:
26 Юли 2019 | 12:38
Кмете, не се притеснявай за Банската къща! Дано не пуснаа за Италянската!
до соня публикува:
26 Юли 2019 | 12:12
кащата е на кмета снимчите са дадени на дане чиос и отиват в ръцете на наката и тони тренчев с благословията на мацуревия сопол. системата е филиповска италянска.
Майкоо публикува:
26 Юли 2019 | 12:10
Мама ти и крадливия боклук мръсен!От рекет и кражби е всичко,крайно време е да идеш в затворо скопен педал мръсен.Айде да видим сега как ще рекетираш хората пак,мършо мръсна!
Соня публикува:
26 Юли 2019 | 11:51
Снимките са от Грант хотел Свети Влас
Асен публикува:
26 Юли 2019 | 11:41
Антикорупционната комисия не закача кметове на ГЕРБ! Успокойте се!
ДО ГЕРБ публикува:
26 Юли 2019 | 11:37
АНТИКОРУПЦИОНАТА КОМИСИЯ ЩЕ ПРОВЕРИ ОТ КЪДЕ САМУ ПАРИТЕ НА КМЕТА ЗА ДА ПОСТРОИ КЪЩА ЗА 2 МЛН ЕВРО
Соня публикува:
26 Юли 2019 | 11:14
Всеки може да свали от всякъде снимки да измисли фалшив текст и да го направи ексклузивно. Нищо не Доказва тази лъжа написана тук
Поли публикува:
26 Юли 2019 | 10:55
Те така се прави!ти нещастнико света ли искаш да откраднеш?не ти ли е срам безочливо говедо?
Герчев публикува:
26 Юли 2019 | 10:48
Соня да не си ползвала спалня и баня на Икономов та знаеш
Соня публикува:
26 Юли 2019 | 10:41
Тези снимки може да са отвсякъде взети, нищо не доказват
Иво публикува:
26 Юли 2019 | 10:40
Комплексар!!! Самовлюбен!!! За това ли се гавриш с целия град 8 години? Лакомията, злобата и завистта не се насищат със злато и сребро! Това ще ти остане! Ще се окажеш доста глупав!
Гошо публикува:
26 Юли 2019 | 10:39
Евала,крадецо!
Герчев публикува:
26 Юли 2019 | 10:18
Пир по време на чума
Разлог публикува:
26 Юли 2019 | 10:15
Гадове
#### публикува:
26 Юли 2019 | 10:04
ДОСТА НЕПРЕМЕРЕН КИЧ....

Добавете Вашия коментар

TOP